KSH: mérséklődött a népességcsökkenés az első negyedévben

Budapest, 2012. május 23., szerda (MTI) – Mérséklődött a népességcsökkenés az első negyedévben; nőtt a születések és a halálozások száma is – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kutatásában, amelynek eredményeit szerdán közölték az MTI-vel.

Január és március között 22.029 gyermek született, 3,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban; a halálozások száma 35.525 volt, ami 1,2 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

A születések számának emelkedése nagyobb mértékű volt, mint a halálozásoké, így a természetes fogyás 349-cel mérséklődött az egy évvel korábbi adathoz képest, 13.496 főre.

Az ország lakossága mintegy kilencezerrel csökkent, a becsült lélekszám az időszak végén 9 millió 953 ezer volt – tették hozzá.

A házasságkötések száma az elmúlt évi kismértékű emelkedés után 2012 első három hónapjában ismét csökkenést mutatott. Az első negyedév mindhárom hónapjában kevesebb házasságot kötöttek, mint egy évvel korábban, összesen 4064-et, ami 106-tal, 2,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól – olvasható a KSH közleményében.