Sport

2015.02.27. 22:38

MKC: A szünet után "elfelejtettek" védekezni

Lejátszotta a rájátszás első mérkőzését a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata és vereséget szenvedett.

Lejátszotta a rájátszás első mérkőzését a Mezőkövesdi KC férfi kézilabda csapata és vereséget szenvedett.A matyóvárosiak a 7-12. helyért küzdenek az élvonalbeli bajnokságban, melynek keretében tegnap este Pestszentlőrincen szerepeltek. Rossz előjel volt számukra, hogy az alapszakaszban idegenben és otthon is kapkaptak a budapestiektől, így ezúttal mindenképpen a pontszerzés volt a céljuk. Ez a tervük azonban nem vált valóra.

Semmi extra

Az első félidő szoros küzdelmet, változatos, de csak közepes színvonalú játékot hozott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de alapvetően mindkét alakulat önmagát kereste. A vendégek gépezete akadozott, ennek ellenére tartották a lépést a PLER együttesével. Skaliczki mester több cserével kereste a legjobb összetételt, és így tettek a hazaiak is. A kövesdiek négy hetest dobhattak, ezek közül hármat értékesítettek is. Egyébként pedig semmi extrát nem nyújtottak, látszott, hogy ettől több kell ahhoz, hogy ne maradjanak pont nélkül.

Technikai hibákkal

A második félidőre sem állt össze a vendégek védekezése, ráadásul Radnicék támadásban sem tudták felülmúlni az első félidőben nyújtott teljesítményüket. A 45. percben kezdve biztos előnyhöz jutottak a hazaiak, a vendégek pedig csak futottak az eredmény után. Az MKC tagjai sok technikai hibát követtek el, a labdát is gyakran eladták, ezért nem tudtak tőkét kovácsolni a budapestiek megingásaiból. Az 51. percben négy góllal elhúztak az otthoniak, a borsodiakban pedig már nem volt elegendő erő ahhoz, hogy újítsanak és kétségessé tegyék a találkozó sorsát. A győzelmet az döntötte el, hogy a PLER Budapest KC csapatában többen is átlagon felüli teljesítménnyel rukkoltak ki, míg a Skaliczki László együttesével ezúttal sokan szürkén kézilabdáztak.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

PLER Budapest KC – Mezőkövesdi KC

29-25 (13-13)

Pestszentlőrinc, 300 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok.

PLER Budapest KC: Kránitz – Gyene (3/1)), Leimeter (2), Bak (8/4)), Kemény (3), Mikita J. (3), Tóth P. (2). Csere: Safari, Váczi (kapusok), Kocsi (1), Rédai (-), Auth (6/1), Bohács (-), Sinkovits (-), Mikita M. (1), Kucher (-). Vezetőedző: Hutvágner István.

Mezőkövesdi KC: Holló – Vasic (1), Grünfelder (1), Radnic (2), Lókodi (2), Molnár F. (1), Pálos (3). Csere: Volarevic, Liszkai (kapusok), Szepesi (3), Cuzic (4/4)), Terenyi (1), Nakhayenka (1), Ilic (4/2), Ciric (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Hétméteresek: 9/6, ill. 8/6.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hutvágner István: – Második félidei teljesítményünk alapján rászolgáltunk a sikerre. Sokat jelentett számunkra Bak és Auth eredményessége is.

Skaliczki László: – Sokat kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy az új játékosokat beépítsük. A második félidőben a maradék ötletességünk is elveszett. Vissza kell találnunk a jó útra!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!