Helyi közélet

2011.09.13. 16:22

Szégyen! Elhanyagolt állapotban van a DVTK alapítójának sírja

Miskolc-Diósgyőr - Másfél évvel a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre (DVTK) 100. születésnapja után szégyenteljesen elhanyagolt állapotban van a klub alapító-elnökének, Wanger Vilmosnak a sírja a Vasgyári temetőben... A Borsod Online szerdán reggel rendbe teszi a sírt.

Miskolc-Diósgyőr - Másfél évvel a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre (DVTK) 100. születésnapja után szégyenteljesen elhanyagolt állapotban van a klub alapító-elnökének, Wanger Vilmosnak a sírja a Vasgyári temetőben... A Borsod Online szerdán reggel rendbe teszi a sírt.2010. februárjában azok a Diósgyőr-drukkerek is megismer(het)ték Wanger Vilmos nevét, akik vajmi keveset tudtak az 1910-ben alapított legendás piros-fehér klub történetéről.

A tavaly februári hó már régen elolvadt, és még régebben véget ért a DVTK100 ünnepség sorozata, azonban a vasgyári klub első elnökének sírja nem szépült, nem újult meg. Mindössze néhány elhervadt koszorú, és egy-egy piros-fehér művirág figyelmeztet a tavalyi jubileumra.

A Borsod Online maroknyi csapata ezért úgy döntött, hogy nem vár: holnap, azaz szerdán reggel lehetőségeihez mérten rendbe teszi a sírt és környékét.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában