KSH: az ipari termelés 6,9 százalékkal nőtt áprilisban

Akt.:
KSH: az ipari termelés 6,9 százalékkal nőtt áprilisban
Budapest  (MTI) – Az ipari termelés volumene áprilisban 6,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanaphatással korrigált index 9,5 százalék – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján.

A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal volt magasabb, mint 2010 azonos időszakában.
    Áprilisban az előző hónaphoz képest a termelés 0,5 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint.
    A  munkanappal kiigazított áprilisi termelést befolyásolta az is, hogy április 25. a húsvét miatt munkaszüneti nap volt.
    Márciusban eredetileg és munkanappal kiigazítva is 9,2 százalékkal nőtt a termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg év kezdettől, az első három hónapban 12,2 százalékkal emelkedett a termelés volumene.
    Márciusban az előző hónaphoz képes szezonálisan és munkanappal kiigazítva 3,6 százalékkal csökkent a termelés, míg azt megelőzően februárban 1,1 százalékkal, januárban pedig 15,1 százalékkal emelkedett a termelés.
    Tavaly áprilisban éves bázison az ipari termelés 10 százalékkal nőtt, az index megegyezik a munkanappal kiigazítottal. Az elmúlt év negyedik hónapjában márciushoz képest szezonálisan és munkanappal kiigazítva 0,3 százalékkal emelkedett a termelés.

KSH: Csökkent az építőipari termelés

Címkék: