Késes bankrablót fogtak el a Pest megyei rendőrök

Egy nap alatt elfogták a Pest megyei rablási nyomozók azt a férfit, aki késsel rabolt ki egy ceglédberceli pénzintézetet, még hétfőn délután.

A rendőrök gyorsan rájöttek, hogy ki lehet a rabló, kedden már lakóhelyén, Albertirsán keresték és el is fogták, szerdán pedig kérték előzetes letartóztatását. Pest megyében egyébként a rendőrök 2010-ben a rablások 70 százalékát derítették már fel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a 44 éves férfi egy 30 centis késsel ment be az egyik ceglédberceli bankba. Megfenyegette az alkalmazottakat és elvitte a pénzt. Senki nem sérült meg a támadáskor. A rendőrök olyan információkat kaptak, ami alapján már másnap – kedden – Albertirsán el tudták fogni a rablással gyanúsítható férfit. A lakásán tartott házkutatáskor megtalálták a rabláskor használt ruháját és két konyhakést, amelyek közül az egyiket valószínűleg a támadáskor használta. Megkerült az elrabolt pénz jelentős része is. A férfi a gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekményt.
– Független Hírügynökség –