Helyi közélet

2015.10.20. 14:12

A nap receptje: Diós-joghurtos almasaláta

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha már dió- és almaszezon van, következzék hát egy könnyű kis saláta a két gyümölcsből.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha már dió- és almaszezon van, következzék hát egy könnyű kis saláta a két gyümölcsből.


Recept - Diós-joghurtos almasaláta

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 50 dkg alma,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 marék mazsola,
  • 2 evőkanál durvára vágott dió

  • Elkészítés:

    A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a mézzel összeturmixoljuk, majd az előzőleg tálba tett almával, lecsöpögtetett mazsolával és dióval jól összeforgatjuk.

    Tetejét a maradék pörkölt dióval megszórjuk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában