Helyi közélet

2013.03.03. 15:27

A szépítkezésen túl: extrém hajak, extrém színekben

Miskolc - A dzsungel királynője és sok-sok tavasztündér is versengett egymással.

Miskolc - A dzsungel királynője és sok-sok tavasztündér is versengett egymással.Hajfonatban tekergő kígyó, kismadárkák, virágok a négycentis körmökön, színes, testre festett dzsungel élőkép. Ilyen látványban is része lehetett annak, aki vasárnap ellátogatott a XI. Kézműves Kupára a Sportcsarnokba. Fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök versenyeztek, olyannyira, hogy sok-sok extrém, különleges megoldás született.

Vass Vivien, a dzsungel királynője lett, alig nyolc órás munkával. A hosszú műkörmeit már szombaton elkészítették, a hajdíszét, amely kígyót formázott három napon keresztül fonták póthajból. Az előkészületek ellenére vasárnap reggel fél 5-kor kezdődött a munka, hogy a délutáni zsűrizésre, a csapatversenyre minden kész legyen. A csapatversenyen belül fodrászok, kozmetikusok, körmösök együtt, előre elkészítettek egy kompozíciót. Vivien - míg várt a véleményezésre - csak arra panaszkodott, a hajdísz nagyon nehéz.

De ő még mindig jobban járt, mert voltak, akiknek nem nehéz, hanem extrém lett a frizurájuk. Ezek nem annyira utcai viseletek voltak, sokkal inkább a kifutóra készültek. Egészen pontosan címlapra, hiszen a full fashion kategóriának ez a lényege. Az érdekes hajformákat harsány színek - lila, rózsaszín, kék, sárga és piros - tették még látványosabbá.

Miközben javában zajlott a verseny, a program szervezőjével, Madarász István mesterfodrásszal beszélgettünk. Hiába az ünnepi hangulat, szóba került: nehéz most a szakmának, mélyponton van. "Egyrészt, mert megvonták a pénzt az iskoláktól, ezért, aki fodrásznak, kozmetikusnak készül, annak saját magának, vagy a szülőknek kell azt finanszíroznia. Másrészt, ha egy háziasszonynak spórolnia kell, akkor elsőként a szépítkezésen fog. Komoly vendégköröm van, de én is érzem, hogy csökken a forgalom. Aki korábban hetente járt, az most már csak havonta jön" - mondta. Hozzátette: azok a fodrászok, akik nyolc órában nem tudnak dolgozni, azok keresnek pluszmunkát, de igyekeznek szakmán belül maradni.

"A nehézségek ellenére még mindig népszerű a fodrász, kozmetikus szakma. Aki ezt választja, a szakma mellett egy picit önmagát is megtanulja, stílust sajátít el" - fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában