Friss hírek

2008.11.14. 18:58

Feljelentést tett a HospInvest vezetői megfenyegetése miatt

<p>A HospInvest vezetői feljelentést tettek a rendőrségen az egri kórház, valamint a cég vezetőinek magántulajdonhoz és a magánélet nyugalmához fűződő jogai védelmében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a társaság alelnöke pénteki közleményében. A feljelentést azután tette meg a HospInvest, hogy a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) pénteken megerősítette szerdai fenyegetését, miszerint ha a HospInvest szombatig nem hagyja el az egri Markhot Ferenc Kórházat, számíthat arra, hogy megszállják a székházát és "három vezetőjének ingatlanait."</p>

Szerdán 150-200 ember vett részt a VÉSZ és az egri kórházvédők fővárosi demonstrációján, amelynek végén átadták az ultimátumot. Álláspontjuk szerint a HospInvest annak idején "törvénytelen kórházfoglalást" hajtott végre, hiszen az intézmény üzemeltetésére beküldött pályázatukat jogerős bírósági ítélet semmisítette meg.

Deák Gábor, a HopsInvest Zrt. alelnöke pénteken közölte: a cég vezetése jelenleg a rendőrséggel tárgyal, hogy a kórház és családjaik védelméről gondoskodjon.

Az alelnök leszögezte: pénteken személyesen találkoztak a VÉSZ vezetőivel és megpróbálták bebizonyítani nekik, hogy nem történt törvénytelenség az egri Markhot Ferenc Kórház átvételénél. Deák szerint a VÉSZ úgy távozott a megbeszélésről, hogy "kard ki kard", éppen ezért és a szövetség nyílt fenyegetése hatására a HospInvest megtette a rendőrségi feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!