KRESZ-park

KRESZ-park
KRESZ-pályát alakítottak ki a Szigetkert egykori játszóterén-sportpályáján.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezését mindenki jó ötletnek tartotta, így az önkormányzattal és az iskolákkal karöltve létrejött a pálya, melyet ezentúl a rendőrkapitányság illetékességi területén tanuló összes iskolás használhat majd. Így a mostanában nem igazán kihasznált aszfalt pályákon hasznosan tölthetik idejüket az osztályok.

Mint Bodnár Roland hadnagytól megtudtuk, a kivitelezést anyagilag az önkormányzat támogatta, a pályát a Bihar Út Kft. festette fel, az ott felállítható kicsinyített méretű közlekedési táblákat a Városgazdálkodási Kht. dolgozói kivitelezték.

A felfestett pálya rajzát – úgymond használati útmutatót- a rendőrség elkészítette, és minden általános iskolának eljuttatta, így bármikor jöhetnek a gyerekek tanáraikkal Egyekről, Hortobágyról, Tiszacsegéről és Újszentmargitáról is, hogy kipróbálják ügyességüket, megismerkedjenek a KRESZ szabályaival és gyakorolják azokat. Bodnár Roland hangsúlyozta, a pálya létrejöttével szeretnék segíteni a gyerekek közlekedésének biztonságát, bízva abban, hogy a gyakorlások által kevesebb kerékpáros baleset fordul majd elő.

Az iskolák tehát önállóan is szervezhetnek kerékpáros programokat a tanulóiknak, de a rendőrség is szervezett már több hasonló napot a diákoknak. Így a korábban megrendezett Kerékpáros Nyílt Napon a helyi iskolások vettek részt, a Kerékpáros Iskola Kupára viszont az öt település diákjai jöttek el. A szeptember végi hivatalos átadás óta a hortobágyiak már igénybe vették a KRESZ-pályát, s bár a tél közeleg, a rendőrség már előre tervezi a tavaszi megmérettetéseket is.

MI