Krémessége a csábereje

Krémessége a csábereje
© Fotó: cookpad.com
Miskolc – Az angolszász karácsony elképzelhetetlen a tojáslikőrhöz hasonló eggnog nélkül.

A tojásból és tejből készített, rummal gazdagított ital csábereje a krémességében van, ráadásul gyerekbarát változatban is elkészíthető.

Hozzávalók: 5 db tojás, 40 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 2,5 dl rum vagy 3,5 dl vodka

Elkészítés: A tejet forraljuk fel a tejszínnel, közben kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, és tegyük hozzá. Ha felforrt, tegyük félre. Egy tál fölött válasszuk szét a tojássárgáját (a fehérjére nem lesz szükség), adjuk hozzá a cukrot, majd habverővel habosítsuk fel. Ha a tej kihűlt, öntsük a tojássárgájához. A keverékhez ezután adjunk rumot vagy vodkát. Ha kész, töltsük üvegbe és tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

ÉM