Kramnyik-Lékó sakkviadal Miskolcon

Az abszolút sakkvilágbajnok, Vlagyimir Kramnyik pihenéssel, a magyar nagymester, Lékó Péter pedig felkészüléssel töltötte a 8 játszmás rapid páros sakkmérkőzés előtti utolsó órákat Miskolcon. A két nagymester szerdától négy napon át viaskodik egymással. Az összecsapásokért pénzdíjat nem kapnak a sakkozók, csak honoráriumot, ennek összegét azonban nem árulták el.

Egy szállodában, de különböző helyen és módszerrel készült Lékó Péter és Vlagyimir Kramnyik a szerda délutáni első összecsapásra. Lékó Péter az utolsó pillanatokban is a felkészüléssel foglalkozik, lelkileg megpróbál ráhangolódni a mérkőzésre. Kramnyik ilyenkor pihenéssel tölti az idejét, még az ebédjét is a szobájába rendelte.

A Miskolci Nemzeti Színházban szerda reggeltől a sakkmérkőzés előkészületein dolgoztak. Vlagyimir Kramnyik és Lékó Péter negyed órával az első összecsapás kezdete előtt érkezett meg a helyszínre.

A két sakkozó eddig kétszer találkozott egymással. Egy döntetlen és egy győzelem az eddigi mérleg – Kramnyik javára. A sakkbarátok interneten keresztül is figyelhetik az összecsapásokat, minden nap 16 órától.