Helyi közélet

2015.08.18. 09:49

Interjú: Balkán Fanatik

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Lepe és Mc Mad D voltak, vagyis a Balkán Fanatik két oszlopos tagja, akik többek között meséltek nyáron megjelent új nagylemezükről is a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Lepe és Mc Mad D voltak, vagyis a Balkán Fanatik két oszlopos tagja, akik többek között meséltek nyáron megjelent új nagylemezükről is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Többször jártatok már Miskolcon, milyen emlékeitek vannak a várossal kapcsolatban?

Balkán Fanatik: Imádjuk Miskolcot,és imádjuk az itteni közönséget mert nagyon lelkesek tudnak lenni a koncerteken. Tavaly az EFOTT-on volt egy remek bulink, de sokat kocsonyáztunk is már a városban. :)

Szabi: Megjelent hatodik nagylemezetek, " Csókolj Meg, Babám" címmel, ahol ismét kizárólag magyar népdalokat dolgoztatok fel, mit kell tudnunk a lemezről?

Balkán Fanatik: Az új nagylemezre kilenc magyar népdal feldolgozása került, a többségük gyors, életvidám, ska-reggae alapú talpalávaló. Mindössze két lassú népdalt választottunk, az egyik a "Tavaszi szél vizet áraszt", ami elcsépeltnek tűnhet, de igyekeztünk sajátos, kicsit brit-popos beütésű hangszereléssel újat varázsolni belőle. A másik lassú dal pedig a szomorkás, szerelmes "Küldöm levelem", ami szintén egyedi ízt kapott. Klipet is tervezünk, mondjuk az mindig tervben van,de azt majd az idő dönti el, hogy mikor lesz rá annyi amikor nekifoghatunk. Volt egy jó kis lemezbemutató bulink egyébként az A38 hajón, ahová nemcsak magyar,hanem sok külföldi arc is lejött a közönség soraiba, így igazán nemzetközire sikeredett az este. Imádtuk! :)

Szabi: Hogyan telt eddig a nyár?

Balkán Fanatik: Ami mai napig hatalmas élmény számunkra, az a két héttel ezelőtti csíkszeredai fellépés, ahol 10 ezer ember előtt álltunk ki a színpadra. Az ott élő magyar emberek valóban szívből fogadtak és fogadnak mindenkit, sokkal nyitottabban kezelnek mindent, nekik sokkal fontosabb (is) egy ilyen dolog, mert nincsenek kiszolgálva ezzel... Jó volt látni, hogy örömet tudtunk nekik okozni. De voltunk Görögországban, ahol egy kis városba hívtak meg bennünket egy fesztiválra és szintén fantasztikus élményben volt részünk. Októberben pedig lesz Horvátország és Milánó, szóval ismét utazunk. :) Augusztus 23-án pedig Szerencs! :)

Szabi: Tervek?

Balkán Fanatik: Ősztől indul a club szezon, így továbbra is járjuk majd az országot, Jorgos és Lepe pedig terveznek egy kis kiruccanást, ahol kortárs és komoly zenészekkel szeretnének kollaborálni, szóval egy ilyen jellegű anyagot még idén el akarunk készíteni mindenképpen. Minden más fontos info pedig a Facebook oldalunkon megtalálható és köszönjük Szabi! :)

Szabi: Köszönöm,t ovábbi sikereket Nektek! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában