KPE: a diákok tanuljanak mezőgazdaságot!

Akt.:
Miskolc – “Egy hosszú körút vége ez a miskolci rendezvény, az elmúlt időszakban az egyesület újraszervezését végeztük el” – mondta az Észak-Magyarországnak dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke, aki szombaton részt vett a KPE megyei találkozóján.

Az elnök aktualitásként a földügyet említette, kiemelve, hogy ebben a kérdésben más állásponton voltak, mint a kormány. “Azt javasoltuk, célszerű lenne, az állami földeket meghagyni és szociális gazdaságokat létrehozni, vagy haszonbérleti szerződéssel odaadni a gazdáknak. Nem ez történik, de most már az a cél, az értékesítés minden zavar nélkül menjen. Fajsúlyos ügyről van szó, biztos, előfordul majd, hogy valaki vesztesnek érzi magát, de mi abban szeretnénk segíteni, minél kevesebb ilyen eset legyen. Ennek érdekében tagjaink minden árverésen jelen lesznek” – mondta az elnök.

Dr. Turi-Kovács Béla azt is elmondta, a frakció hétfőn benyújt egy indítványt, hogy felsőtagozatban oktassanak mezőgazdaságot, majd a diákok kapjanak egy igazolást, hogy értenek a földműveléshez. Az elnök ugyanis úgy véli, egy kistelepülésen élő fiatalnak nem lehet perspektíva, hogy bérmunkásként dolgozzon, sokkal inkább az, hogy födet vehessen és művelhesse.

ÉM-NSZR
hirdetés
hirdet�s