Közüzemi számlák a villanyóra-szekrényben – sikkasztással gyanúsítanak egy fehérvári közös képviselőt

A villanyóra-szekrényben találtak rá négy társasház közüzemi számláira és más hivatalos papírjaira Székesfehérváron. Valamennyi háznak egy közös képviselője volt korábban, akit hosszú ideig sem a lakásán, sem telefonon nem tudtak elérni a lakók. A férfi ellen sikkasztás miatt indított eljárást a rendőrség.

A közös képviselőhöz négy tömbház tartozott. A májusi közgyűlésen az egyik épület lakói figyeltek fel több gyanús kifizetésre, és új képviselőt választottak. A régi képviselőt hosszú ideig sem a lakásán, sem telefonon nem tudták elérni. Közben kiderült, hogy a ház bankszámlájáról négy és fél millió forint eltűnt, a lakók ezért feljelentést tettek.

A férfi a napokban került elő, a négy ház korábbi pénzügyi dokumentációira pedig felbontatlan borítékokban a panelek villanyóra szekrényeiben találtak rá – mondta a Független Hírügynökségnek Varga Jánosné, a Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. Hozzátette: az összekevert számlákat az új közös képviselők most válogatják szét. Az csak később derül ki, hogy melyik épületnél hiányzik pénz, és ha igen, mennyi.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Független Hírügynökségnek megerősítette: május 29-én sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás az egyik társasház feljelentése alapján. Gyanúsítottként hallgatták ki a volt közös képviselőt. A többi ház új közös képviselőit is kihallgatják majd, és könyvelő bevonásával vizsgálják, mennyi pénz tűnt el.

Varga Jánosné úgy tudja, hogy Székesfehérváron hat-hét közös képviselő ellen folyik büntetőeljárás, mert pénzt emeltek le a rájuk bízott házak számláiról, vagy nem fizették be a közüzemi költségeket, miközben elkönyvelték a befizetést. Részleteket azonban nem tudni ezekről az ügyekről.