Közúti ellenőrzéssel próbálkoztak az álrendőrök

Rendőrnek adták ki magukat és külföldi kamionosoktól pénzt követelt a gyanú szerint az a két férfi, akiket éppen egy kamionossal való egyezkedés közben fogtak el a rendőrök. Az álrendőrökről egy cég logisztikai vezetője tett először bejelentést, egy horvát kamionsofőr beszámolója alapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a napokban egy cég logisztikai vezetője arról tett bejelentést, hogy az egyik, tőlük távozó horvát kamionost álrendőrök akarták megbírságolni gyorshajtás miatt, az M1-es autópályán, Budaörsnél. A kamionosnak rendőrigazolványhoz hasonló tárgyat mutattak és pénzt követeltek tőle. Amikor a kamionos telefonálni akart, beszálltak autójukba és továbbhajtottak. A rendőrök nem sokkal később a leírás alapján meglátták a kocsit, az egyik férfi pedig éppen egy kamion lépcsőjén állva egyezkedett a sofőrrel. Mikor meglátta a rendőröket, odafutott hozzájuk és közölte, hogy nincs semmi probléma, menjenek tovább.

A rendőrök később tovább is mentek, de akkor már a kocsijukban ült a két elfogott férfi is, akik tagadták, hogy álrendőrként bírságolással próbálkoztak volna. A rendőrség a 30 éves budapesti és a 25 éves etyeki férfi ellen kisebb értékre elkövetett csalás miatt indított eljárást és várják azoknak a sofőröknek a jelentkezését, akiket még megpróbáltak megkárosítani.