Közút-körúton a régióban

Közút-körúton a régióban
Az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti vonalának működtetése kapcsán Hajdúböszörményben fog mérnökséget létesíteni a közeljövőben az Állami Autópálya-kezelő Rt.

Az M3-as autópálya Görbeházától Nyíregyházáig tartó szakaszának fenntartása kapcsán Hajdúnánáson, az M35-ös Görbeháza és Debrecen közötti vonalának működtetése kapcsán Hajdúböszörményben fog mérnökséget létesíteni a közeljövőben az Állami Autópálya-kezelő Rt. Mindkét helyen 60-60 alkalmazottat fognak foglalkoztatni.

Az M3-as Görbeházától Nyíregyházáig tartó, s az M35-ös Görbeházától Debrecenig vezető szakaszai még el sem készültek, a szakemberek azonban a 2015-ig tartó úthálózat-fejlesztési program keretében már az M35-ös Debrecen és Berettyóújfalu, valamint az M4-es Berettyóújfalu és Biharkeresztes közötti szakaszai tervezésének előkészítő munkáival foglalkoznak.

Mindkét említett – 32, illetve 24 kilométeres hosszúságú – gyorsforgalmi úthoz két-két nyomvonalra kezdődik meg hamarosan a részletes környezetvédelmi hatástanulmányok készítése – hangzott el szerdán Debrecenben, a Közút-körút 2005 elnevezésű, közutas szakemberek és települési polgármesterek számára rendezett tájékoztatón.

Az állami tulajdonú közútfejlesztő cégeket, s a gazdasági minisztériumot képviselő szakemberek a résztvevők kérdéseire válaszolva többek közt azt is elmondták, hogy 2006-ban Létavértes és a határátkelő között felújítják a Székelyhídra vezető utat. Tiszacsege környékén az autópálya-építés kapcsán megrongálódott 3315-ös és 3316-os utakat az sztrádaszakasz kivitelezésének befejezését követően fel kell újítani.