Magyarország

2011.02.18. 19:28

Nézőpont Intézet - Gyurcsány Ferenc a legfontosabb kérdésről most nem beszélt

<p>A Nézőpont Intézet elemzője szerint Gyurcsány Ferenc kitolta 2012-re a legfontosabb kérdést, azt, hogy az MSZP megújításához pártszakadásra vagy annak újjászervezésére van-e szükség.</p>

Szánthó Miklós úgy látja: a volt kormányfő hosszú beszédében kevesebbet foglalkozott pártjával, és nem tisztázta pontosan saját viszonyát a szocialistákkal. Ellenben annál többet foglalkozott Orbán Viktorral: ezzel egyrészt önmagát igyekezett felemelni a miniszterelnök "szintjére", másrészről konkrétan ellenfele személyét próbálta "démonizálni".

Az elemző ellentmondásnak értékelte a beszédben azt is, hogy jóformán "balos" gazdasági cselekvési tervet vázolt Gyurcsány Ferenc, de nem társított hozzá önmaga számára olyan pozíciót, amelyből ezt képviselni lehetne.

Gyurcsány Ferenc nem állta meg, hogy ne kritizálja beszédében az MSZP-s pártpénztárnokok világát, pártjának "morális és erkölcsi romlását". Pedig 2006-ban még azt ígérte, hogy "soha nem fogja bántani a magyar baloldalt". Az elemző ennek alapján úgy látja, hogy a szocialistákon belüli hatalmi harc várhatóan folytatódik majd.

Valódi újdonságot a kormányzásról nem mondott Gyurcsány Ferenc, azt már korábban kifejtette ugyanis, hogy "ki kell építeni Orbán Viktor rendszerének ellenzékét", és ehhez a szociáldemokratákon, a liberálisokon és a konzervatívokon átívelő "antifasiszta frontra" van szükség - derül ki az elemzésből.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!