Központban az egészség Hollóházán

Hollóháza – Lezárult a sikeres egészségprogram Hollóházán.

10 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Hollóháza önkormányzata életmódprogramok végrehajtására.

Kész az egészségterv

Lezárultak az „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Hollóháza község Önkormányzatánál” című projekt rendezvényei: a lakosság egészségtudatos életmódját ösztönző projekt megvalósítása 2013. augusztus 30. és 2014. augusztus 29. között zajlott.

Megtörtént a lakosság egészségügyi állapotfelmérése és elkészült a település „Egészségterve”. Megrendezték az egészségnapot, melyen az egészséges táplálkozás, a testmozgás és a stresszkezelés fontosságának megismerése mellett többek között szűrővizsgálatokat is tartottak, de elsősegély-nyújtási ismeretek elsajátítására is lehetőség volt. Az egészséges táplálkozás népszerűsítésére, a mozgás fontosságának hangsúlyozására, valamint a stresszkezelés technikáinak elsajátítása céljából megrendezték a háromnapos egészséghét rendezvénysorozatot és az életmódtábort is.

A lakosság számára a projekt keretében versenyt, túrát és biciklitúrát is szerveztek. Emellett a községben élők klubfoglalkozásokon, gyakorlati oktatásokon, és előadásokon is tanácsot kaphattak az egészségmegőrzés, az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kérdéseiben. Mindezeken túl a folyamatos, heti rendszeres sportolási lehetőség is biztosítva volt a mozgás kedvelőinek. A program keretében különféle egészségmegőrzést szolgáló eszközöket is beszereztek.

ÉM

Címkék: ,