Közpénzekre pályázik az "úttörő" alapítvány – a Fidesz magyarázatot vár

Újabb botrányt sejt a Fidesz a közpénzek felhasználásával kapcsolatban. Lapinformációk szerint a szocialisták pártigazgatója a csillebérci ügy miatt hírhedté vált Rácz Péterrel karöltve hozott létre egy alapítványt, amely az ifjúsági célú állami forrásokat szeretné megcsapolni. A Fidesz aggályosnak véli, hogy az alapítvány vezetőit rögtön fogadta a miniszterelnök, ezért most Kiss Péter szociális minisztertől várnak választ arra, hogy mi hangzott el a megbeszélésen, illetve milyen célt szolgált a találkozó.

A Fidesz a Magyar Nemzet pénteki cikkére alapozza állításait. A lap információi szerint a Színtér Alapítványt a hűtlen kezelés miatt jogerősen másfél évi felfüggesztett börtönre ítélt Rácz Péter és élettársa, Butor Klára – az MSZP pártigazgatója – hozta létre az ifjúsági támogatások megszerzése érdekében, a volt Magyar Úttörőszövetség több vezetőjével együtt. A lap szerint a témában két hete szűk körű megbeszélést tartottak az MSZP Vérmező utcai irodájában Gyurcsány Ferenc, illetve több magas rangú szocialista politikus részvételével.

A fidesz szerint “meglehetősen furcsa”, hogy egy frissen létrejött alapítványt azonnal fogad a kormányfő. Elképzelhető, hogy az elmúlt hetek korrupció-gyanús ügyei után bebizonyosodik, hogy az új arisztokrácia úttörőinek is a közpénzekre fáj a foguk – mondta Ágh Péter fideszes képviselő pénteki sajtótájékoztatóján a Vérmező utcai épület előtt. Az ellenzék Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterhez fordult az ügyben, és nemcsak a találkozó témáját szeretnék tudni, hanem azt is, milyen szerepet szán a kormányzat Rácz Péternek az ifjúságpolitika területén – tette hozzá.