Közösséget kovácsol a játszótér Sajóecsegen

Közösséget kovácsol a játszótér Sajóecsegen
Sajóecseg – Új játszótere van Sajóecsegnek, amely egy későbbi közösségi tér egyik eleme lehet, mondta lapunknak Inklovics László polgármester. Mint megtudtuk, a játszótér még választási ígérete volt, amit elsők között sikerült megvalósítani: 3,7 millió forintba kerül, az EU szabványnak tökéletesen megfelel, és önkormányzati forrásból sikerült megvalósítani.

– És közadakozásból – fűzi még hozzá a polgármester. Hiszen egy jótékonysági bálon és támogatási jegyek útján is gyűjtöttek rá, így félmillió forinttal tudtak a sajóecsegiek hozzájárulni a költségekhez.

A játszóteret egyébként még júniusban, a tanév végén átadták a Mosolygó fesztiválon, azóta egészen „belakták” a kisgyerekes családok.

Inklovics Lászlótól még megtudjuk, először nem a foci­pálya mellé, hanem egy másik helyre tervezték megépíteni, de a közösség kérésére a mostani helyet választották. A hely bevált, úgy tűnik, hogy közösség-összekovácsoló hely lesz belőle. A foci­meccseken a nagy testvér mellett a kicsi is játszani tud, vagy a szülők, nagyszülők is kikapcsolódhatnak.

A további tervek között pedig egy kültéri tornapálya megépítése is szerepel, amelyet már a nagyobbak is tudnak használni. Hosszú távú terv, hogy egy BMX-pálya is épülhetne ezen a területen, az árokrésznél.

– ÉM-HM –
hirdetés


hirdet�s