Közösségépítő programok

Szatmár megye – A Szatmári Római Katolikus Püspökség keretében működő ifjúsági iroda feladata a közösségépítő szabadidős és lelki programok szervezése.

Az iroda munkatársai Csiszár Klára irodavezető és Bontó Gabriella referens. Az általuk szervezett régiós és egyházmegyei szintű programok célja, hogy megerősítsék a plébániai ifjúsági közösségeket ott, ahol már léteznek már ilyenek, ahol pedig még nem alakultak meg, ott segíteni, hogy megalakuljanak, elinduljanak és idővel tovább működjenek. Ez a célja a plébániai csoportok számára felkínált tematikus foglalkozásoknak is — tudtuk meg Csiszár Klárától.

Programok

Az általános jellegű programok közzé tartozik a Bibliai Felfedező Túra, amit ebben az évben szerveznek meg második alkalommal, a Bibliát felfedező levelezésbe mintegy 450 gyerek kapcsolódik be. Szokondon jelenleg is zajlanak a nyári gyermektáborok, amelyek július 16–án kezdődtek, és augusztus 17–ig tartanak. Hetenként 40 fiatal táborozik itt, ami a nyár folyamán 200 gyermeket jelent, akikkel rendre beosztva 52 csoportvezető foglalkozik. Ugyancsak augusztusban rendezik meg az egyházmegyei ifjúsági tábort, melyre 18 plébániáról 83 fiatal jelentkezett — mondta el Csiszár Klára, az ifjúsági iroda vezetője.

Karikás Enikő