Közösségben számolják az ünnepig maradó időt Mezőcsáton

Az adventi koszorú készítésekor
Az adventi koszorú készítésekor
Mezőcsát – Mezőcsát legújabb hagyományai közül az egyik legszebb, hogy hétről hétre együtt, közösségben számoljuk a karácsonyig hátralévő időt.

Ha jól emlékszem, hetedik alkalommal kerül sor idén az adventvasárnapi programokra, melyeknek ötletgazdája, kitalálója, máig is nagy híve Siposné Horváth Anita polgármester asszony, aki – mint az közismert – korábban művelődésszervezőként szolgálta Mezőcsátot.

Idén változott a helyszín, mert az gondoltuk: a Művészetek Házában meghittebb, közvetlenebb hangulatot tudunk kialakítani – s ebben a reménységünkben nem is csalódtunk. A program az elmúlt évekéhez hasonlóan alakult és alakul: a város intézményei, civil közösségei adnak műsort hétről hétre. Közülük az első adventi vasárnapon, november 29-én pódiumra lépett a református énekegyüttes Kovács Ádám Mátéval és Koczka Ferenccel; a Mezőcsáti Református Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola 10. c osztály Kissné Ádám Éva vezetésével és a Mezőcsát Népi Együttes tagjai: Zelei Ákos és Simon Lilla. A műsort adventi vásár környezi minden vasárnap: délután háromtól este 6-ig láthatóak és megvásárolhatóak a Csáti Alkotók Társasága, a Csáti Könyvesbolt, a fazekasműhely, a közmunkaprogram varrodája és mézes­kalácsműhelye tárgyai.

ÉM-PK