Közösség Központ Bodroghalomban

Akt.:
Közösség Központ Bodroghalomban
Bodroghalom – A Türr István Képző és Kutató Intézet segítségével valósult meg Bodroghalmon a „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése” elnevezésű európai uniós kiemelt projekt keretében a Bodroghalmi Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ létrehozása.

Az avatón dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Bodrogköz sajátos helyzetben van, hiszen egyszerre van jelen a munkanélküliség és a munkaerőhiány. A munkaadók szeretnének dolgozókat alkalmazni, de nem találnak megfelelő létszámú szakképzett munkaerőt.

Ennek a hiánynak a ledolgozásában segíthet ez a központ is, ahol a hiányszakmák oktatásával fognak jövő áprilistól bodroghalmiakat kiképezni.

Zelenák Gábor, Bodroghalom polgármestere elmondta, az egykori varroda épületének megújításával olyan lehetőséghez jutott a település, amely ha sikeresen beindul, megállíthatja a fiatalok elvándorlását a Bodrogközből.

– ÉM-BG –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s