Helyi közélet

2015.08.28. 16:35

Még közelebb vitték az ügyintézést Szikszón

Szikszó - Kormányablakot avattak Szikszón, ez a megyében már a nyolcadik.

Szikszó - Kormányablakot avattak Szikszón, ez a megyében már a nyolcadik.Csütörtöktől Szikszón is kormányablakkal várják az ügyfeleket, így a városhoz tartozó járási települések lakóinak még egyszerűbb dolga van, ha ügyeiket szeretnék intézni. Az ünnepélyes átadáson Bene-Czeglédi Natália, a Szikszói Járási Hivatal vezetője azt mondta, az új kormányablak nagy segítség lesz abban, hogy gyorsabban tudjanak reagálni az igényekre. A céljuk a lakossági bizalom felépítése és megszolgálása. A járáshoz 14 település tartozik, 18 ezer lakóval, így a kisebbek közé tartozik, melynek köszönhetően az itt élők nagy része személyesen is ismeri a hivatal munkatársait. Ez a kormányablak pedig jó példája a rendszer ügyfélközpontú működésének.

Személyesebb is

Az első megyei kormányablak megnyitásakor 32 ügyfélkörben működtek közre a munkatársaik, ez a nyolcadik, szikszói megnyitásakor 380-ra nőtt, mondta köszöntőjében Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott. A cél az, hogy az év végére minden járási központban megnyíljanak a kormányablakok, plusz egy Abaújszántón.

Hangsúlyozta, a járási központokban nemcsak egyszerűbb az ügyintézés, mintha Miskolcra kellene bejárniuk az ügyfeleknek, de sokkal személyesebb is. Mivel az ügyintézők sokszor ismerik is az ügyfeleiket, így saját ügyüknek is érzik az ügyintézést, ami nagy pluszt jelent a munkájukban.

„Két alappillére van a kormányablakoknak, az egyik a kiépített informatikai háttér, míg a másik a munkatársak, akik itt dolgoznak, és az ő tudásuk” – emelte ki Demeter Ervin. Hozzátette, a munkatársak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen fél éves képzésen vettek részt, hogy minél magasabb szinten láthassák el a munkájukat.

A beszédeket követően átvágták az átadást jelképező nemzeti színű szalagot, majd Füzesséri József, Szikszó polgármestere mondott köszönetet a kormányhivatal vezetőinek a fejlesztésért.


Mit intézünk és hogyan?

A legjellemzőbb ügycsoportok a kormányablakokban a személyi igazolvánnyal kapcsolatos feladatok, a járműnyilvántartással és a vezetői engedéllyel kapcsolatos feladatok, a kormányablakok hatáskörébe tartozó, illetve abba nem tartozó ügyekben tájékoztatás nyújtása, illetve a lakcímigazolvánnyal és a családtámogatással kapcsolatos feladatok.Az ügyfél beadványait a hivatal bonyolítja le az illetékes hatóságoknál, részletesen tájékoztatva a kérelmezőt az ügymenetről, vagy a hiánypótlásról. Ezáltal a polgároknak nem kell több helyre elmenniük, és többféle ügyfélfogadási rendhez igazodniuk. Vannak olyan ügyek, amelyekben a kormányablakok kizárólag tájékoztatást tudnak adni és vannak olyanok, amelyekben szolgáltatást is tudnak nyújtani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában