Friss hírek

2008.09.21. 21:21

Grúziába érkezett az EU-s megfigyelő misszió vezetője

<p>Megérkezett Grúziába az Európai Unió megfigyelői csoportjának vezetője, a német Hansjörg Haber, aki hétfőn megbeszélést folytat majd Lado Gurgenidze miniszterelnökkel - közölte vasárnap az AFP-vel a grúz nemzetbiztonsági tanács titkára. Alexander Lomaia hozzátette: az uniós misszió formálisan csak október elsején kezdi meg a munkáját Grúziában, ám a csoport néhány tagja már korábban az országba érkezik.</p>

Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosa szeptember elején jelentette be, hogy Brüsszel megfigyelői csoportot szándékozik Grúziába küldeni. A kétszáz fős civil misszió 12 hónaposra tervezett munkája alatt a Grúzia és Oroszország közötti tűzszüneti megállapodásban foglaltak betartását ellenőrzi majd. A küldöttség várhatóan több szakaszban érkezik a térségbe: első célpontja Grúzia lesz, a szakadár abház és dél-oszét területeken egyelőre nem vizsgálódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!