Fotók: Közös zarándoklat, közös ima a megyében

Akt.:
1Úton Nemzetközi Zarándoknap
1Úton Nemzetközi Zarándoknap - © Fotó: Kozma István
Kács, Kisgyőr, Miskolc, Sajópálfala, Sajóvámos, Szirmabesenyő – Nemzetközi zarándoklatot szerveztek augusztus 22-én Miskolcon és a környező településeken.

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap résztvevői különböző népek és nemzetek egységéért és békéjéért ajánlották fel útjukat. A zarándoklat reggel Görömbölytől indult, Dudás László parókus áldásával. A következő állomás Kisgyőr, majd Kács volt, ezután a zarándokok Pálfalára érkeztek. Hejőcsabán, a római katolikus templomban közös imát tartottak, majd az Avasi lakótelepen keresztül a Jezsuita Gimnázium Isteni Ige templomához érkeztek. A következő imahelyszín a Kálvária kápolna és a mindszenti templom volt. A Búza téri görög katolikus székesegyházból Orosz Atanáz püspök áldásával indult tovább az egységért és megbékélésért imádkozó csoport.

Alapkőletétel

A zarándokok a Deszka templom után a Szirmabesenyőbe érkeztek. Itt a helyi hívekkel közösen a görög katolikus templomból a római katolikus templomba zarándokoltak. A közös zarándokünnep után részt vettek a plébánia alapkőletételén, melyet Palánki Ferenc püspök vezetett. A zarándokok végül meghallgatták a Vándorok énekegyüttes koncertjét. Innen a hívek tovább­indultak a sajóvámosi görög katolikus templomba, Sajópálfalán pedig a Könnyező Szűzanya kegyképet keresték fel. A zarándoknap záróeseményét a búcsújáróhely kegytemplomában tartották, a szertartást Kocsis Fülöp érsek-metropolita mutatta be.

ÉM-HE
hirdetés
hirdet�s