Közös istentisztelet a reformáció ünnepén Arnóton

Együtt ünnepeltek
Együtt ünnepeltek - © Fotó: Magánarchívum
Arnót – A reformáció 500. évfordulójára emlékeztek Arnóton is.

Ötszáz éve, hogy Luther Márton elindította harcát a keresztény hit megújításáért, erre emlékezve komolyzenei koncertre hívták az ünneplőket az arnóti evangélikus templomba október végén. A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének Zenekara és Női Kara lépett fel az eseményen.

A koncert előtt, az önkormányzat által a templom kertjében felállított emléktáblát adták át. Az eseményen beszédet mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Buday Barnabás evangélikus esperes, és dr. Üveges István polgármester.

Október 29-én pedig a református és lutheránus gyülekezet együtt ünnepelt. A szokásoktól eltérően közös istentiszteletet tartottak vasárnap délelőtt az evangélikus templomban. Az ünnepség után pedig megnyitották az Arnóti Evangélikus Gyülekezet története című kiállítást, ahol az elmúlt három évszázad tárgyi emlékeit tekinthették meg az érdeklődők.

– ÉM –


Emlékoszlop hirdeti a reformációt Szirmabesenyőn
Szirmabesenyő - Különleges volt az elmúlt vasárnap Szirmabesenyőn. Az 500 éves reformációra emlékeztek. Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata és a Szirmabesenyői Református Egyházközség közös ünnepet szervezett vasárnapra a reformáció 500. évfordulója alkalmából. Fél évezred távola Különös...

Dr. Kriza Ákos is beszédet mondott az ünnepségen
Miskolc - A fél évezredes évforduló kapcsán az Avasi Templomban rendeztek ünnepséget. A reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett múlt hét szombaton ünnepi közgyűlést az Avasi Református templomban a Tiszáninneni Református Egyházkerület Elnöksége és a Miskolci Önkormányzat. Hivatástudat...