Közös gyermekonkológia két kórházban – Magyar Hírlap

A Semmeilweis Egyetem két gyermekklinikájának onkológiai ellátását április elsejével összevonják. A betegeket a II-es számú, Tűzoltó utcai intézményben kezelik majd. Az I-es számú Bókay utcai intézmény felszabaduló szobáiba pedig a Tűzoltó utcai csecsemőosztály költözik majd – írja a lap.

Már húsz éve tervezték egy új épület létrehozását, ahol a kér klinika onkológus orvosai együtt dolgozhatnak. Erre azonban nincs pénz. Mivel a Tűzoltó utcában is hosszú ideje foglalkoznak a gyermekkori daganatok kezelésével, most lehetőség van az ottani osztály bővítésére – tudta meg a lap Rényi Imre klinikai főorvostól, aki a Bókay utcai I-es klinika onkológiai osztályát vezette.

A II-es klinika két osztálya eddig 40 ággyal működött. Most újabb két osztályt és ágyakat kap. Az immár négy osztály közül három egy-egy daganattípus kezelésére specializálódik. Egy Magyarországon új, úgynevezett egynapos onkológiai részleg is készülőben van: ott azokat a gyermekeket látják majd el, akiknek nincs szükségük éjszakai kórházi tartózkodásra, hanem például injekciót, infúziót kapnak , és utána hazamehetnek – írja a lap.