Közös a múlt, közös a jövő a Miskolci Egyetemen

Miskolc – A Miskolci Egyetem két karát a közös feladatok is összekötik.

Ünnepi kari tanácsi ülést tartott szerdán a Miskolci Egyetem két, jelentős történelmi múlttal rendelkező kara, az egyaránt 1735-ös alapítású Műszaki Földtudományi Kar és Műszaki Anyagtudományi Kar. A rendezvény folytatása volt a korábbi két ünnepségnek, a 2014-es selmecbányainak és a 2015-ös soproninak.

A szerdai ülésnek több fontos témája is volt: angol nyelvű oktatási programok, a duális képzés bevezetése és az ipari partnerekhez fűződő szakmai kapcsolatok szélesítése.

Dr. Szűcs Péter professzor, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja elmondta, mind a két kar életében jelentős szerepet játszanak az angol nyelvű képzések. Jelenleg 24 országból 81 külföldi hallgató tanul a Miskolci Egyetemen. A nagy szám egyik oka, hogy a magyar kormány a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal segíti a külföldi diákokat. A dékán jelezte: mindkét kar élen jár a duális képzésben, sok ipari partnerrel kötöttek már szerződést, és egyre több diákjuk vesz részt ebben az oktatási formában. A két kar a hazai és a nemzetközi pályázatokon is sikeresen szerepel. Ezek segítségével a nemzetközi kutatás-fejlesztésben is kiváló eredményeket értek el.

ÉM-HE