Közönségsikert aratott a Borsodi Vágta

Akt.:
A győztes bizonyította, hogy nőként is lehet boldogulni ebben a kemény, férfias sportban
A győztes bizonyította, hogy nőként is lehet boldogulni ebben a kemény, férfias sportban - © Fotó: baz.hu
Hernádnémeti – A kellemes, napos időben szép számú közönség látogatott ki szombaton Hernádnémetiben a Borsodi Vágtára. Köszöntőt mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A vágtát a Gréta nyergében lovagló kállósemjéni Bakos Eszter nyerte.

Immáron harmadszor rendezték meg a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. Az egész napos rendezvénysorozatot dr. Orosz Zsolt, a település polgármestere nyitotta meg. A sok száz érdeklődő mellett tiszteletét tette a közösségformáló rendezvényen Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke, a környező települések polgármesterei és jegyzők is.


1

“Vágtattak” a néptáncos gyerekek is | Fotó: baz.hu


A rendezvény nevéhez illően a rendezvény a lóversenyre épült, de volt színpadi műsor, haszonjószág kiállítás, vásárosok, a gyerekeknek játéknegyed, a felnőtteknek pedig sörsátor. Egy motoros társaság gépei pedig nem tervezett látványossággal szolgáltak kicsiknek és nagyoknak.


2

Nagy közönség jött össze a rendezvényre | Fotó: baz.hu


„Magyar vagyok, s magyar lóra termett/ Magyarnak teremt az isten lovat, nyerget” – adta meg az alaphangot köszöntőjében Petőfi Sándort megidézve Török Dezső. Emlékeztetett rá, hogy a lovasság a honfoglalástól a második világháborúig kivette részét a magyarság harcaiból, olyan megbecsülést vívott ki magának, hogy az angolok, franciák és poroszok is lemásolták a huszárságot. Azonban a dicső múltból nem lehet megélni, s mint gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar is tette haladni kell a korral. Ez igaz a lótenyésztésre, lóversenyre és az életre egyaránt. A vágtán megmutathatja értékeit megyénk lovas társadalma.


3

Török Dezső kiemelte, hogy közösségformáló szerepe is van a rendezvénynek |Fotó: baz.hu


A rendezvény kitűnő alkalom arra, hogy összehozza a környéken élőket. „Ne feledjék: együtt, közösségként erősebbek vagyunk” – hívta fel a figyelmet az együttműködés fontosságára Török Dezső, aki zárásként sérülésmentes, jó verseny kívánt a lovasoknak, a közönségnek pedig jó szórakozást.


4

Nagy harc dúlt a győzelemért | Fotó: baz.hu


Boronkai József görög katolikus parochus megáldotta a Borsodi Vágtát. Látványos futamokat hozott a verseny. A kishuszár kategóriában az újkígyósi Makoviczki Ákos nyert Fáni nyergében. A Borsodi Vágtát pedig Bakos Eszter nyerte, aki a második Bodnár Fruzsina (Sárospatak, North Star Betyár) társaságában tovább jutott a Nemzeti Vágtára. A győztesek díját Török Dezső adta át.

– Csontos László, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat –Nagy siker volt a Borsodi Vágta Hernádnémetiben

Hernádnémeti – Kitűnő nyári időben, több ezres közönség előtt rendezték meg szombaton Hernádnémetiben a Borsodi Vágtát. tovább »
hirdetés


hirdet�s