Közoktatási és szakképzési törvénytervezetet dolgozna ki a civil közoktatási platform

Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke felszólal a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, 2016. február 16-án.
Pilz Olivér tanár, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke felszólal a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban, 2016. február 16-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – Munkacsoportokat hoz létre a civil közoktatás platform egyebek között a tiltakozó akciók összehangolására, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet kidolgozására.

Az ötven oktatási szakmai szervezet, szakszervezet és tiltakozó mozgalom részvételével kedden Budapesten megalakult civil közoktatási platform az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában azt is közölte, hogy a platformhoz csatlakozó szervezetek támogatják a pedagógus sztrájkbizottság 25 pontos, valamint a Tanítanék mozgalom 4 pontos követeléslistáját. Hangsúlyozták, hogy nem vesznek részt a kormány által létrehozott köznevelési kerekasztal munkájában, de érdekeltek a kormánnyal folytatott nyílt, minden érdekelt bevonásával folyó tárgyalásokban.

Az alakuló ülés döntését ismertetve azt írták, a platformhoz csatlakozó szervezetek létrehoznak egy munkacsoportot a tiltakozó akciók összehangolására, az akut problémák gyors megoldását célzó azonnali követelések összegzett listájának elkészítésére, továbbá egy hosszú távú alternatív közoktatási stratégia, valamint egy közoktatási és szakképzési törvénytervezet megalkotására.

A fórum keddi budapesti ülésének első fél órája volt a sajtó számára nyilvános.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s