Közműkiváltással indul a körforgalom építése Sajószentpéteren

Akt.:
Változnak a terelőtáblák
Változnak a terelőtáblák - © Fotó: Bujdos Tibor
Sajószentpéter – Várhatóan csütörtöktől terelik a forgalmat a 26-27-es főutak csomópontjában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Sajószentpéteren a két forgalmas főút keresztezésében új körforgalmat építenek. Az előkészítő munkákat követően, hétvégétől elindulnak a közműkiváltások és a bontási munkák, melyhez már szükséges az út részleges lezárása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. közlése szerint a forgalomterelés kiépítése miatt mától már félpályás útzárra és jelzőlápmás irányításra számíthatnak a közlekedők.

A munkálatok első üteme augusztus 31-éig tart, ez idő alatt Tornanádaska, azaz a 27-es főút felé önkormányzati utakon lehet eljutni, mégpedig a következőképpen:

A sajószentpéteri csomópontot elérve Miskolc irányából a jelzőlámpás szakasz igénybevételével a Kossuth Lajos utca irányában Bánréve felé, a Rákóczi utca irányába Edelény felé lehet tovább haladni. A Rákóczi utcát Edelény felé egyirányúsítják.

Bánréve felől Miskolcra a jelzőlámpás irányításon át lehet eljutni, míg Edelény irányába az Árpád utca igénybevételével lehet továbbhaladni. Edelényből Bánréve és Miskolc felé a Lévay és a Jókai utcán lehet eljutni.

A forgalomterelést sárga színű táblák jelzik.

ÉM-TÁ


Egyelőre az előkészítő munka folyik a forgalmas kereszteződésben
Sajószentpéter - Forgalomkorlátozás még nincs, de már dolgoznak az új sajószentpéteri körforgalom kialakításán. Jövő héten kezdődnek a komolyabb bontási munkák a Sajószentpéteren épülő új körforgalomnál. Előkészítő munkálatokkal vette kezdetét szerdán a 26-os és 27-es főutak keresztezésében, S...

A veszélyes kereszteződés
Sajószentpéter - Átépítik a veszélyes kereszteződést Sajószentpéteren. A jelenleg nagyon balesetveszélyes csomópontot kiváltó körforgalmat 151 millió forintos európai uniós és 11 milliós önkormányzati forrásból építik meg, melyet a BorsodChem Zrt. 15 millióval toldott meg. A kivitelezés során a t...