Közműbekötés után mozog az egész ház

Megrepedtek a falak és remeg az egész ház – erre panaszkodnak Sopronban a Brennbergi utcában élők. Szerintük a problémát egy 2002-es közműbekötés okozza, ami után megsüllyedt az aszfalt. Így az úthibán átrobogó járművek miatt az egész ház mozog.

Szeiler Gyula házának fala és a födém is több helyen megrepedt. A Független Hírügynökségnek azt mondta: az egész ház remeg, amikor a felbontásokon egy nagyobb jármű halad át. Szomszédjának ugyanez a panasza. Ők több százezer forintért megerősítették az alapot, mert az állandó rezgés miatt attól tartottak, összedől az egész ház.

Szeiler Gyula elmondta: már többször is a közútkezelőhöz fordult, és bár egyszer kijavították az úthibát, azóta sem jobb a helyzet.

Szabó Bernát, a Magyar Közút Kht. Észak-dunántúli Regionális Főmérnökségének osztályvezetője elmondta, alapvetően nem az ő feladatuk lenne a közműbekötések utáni úthibák helyreállítása, de az érintett szakaszon amúgy is egyenetlen volt az aszfalt, így azokon a helyeken kijavították. Az osztályvezető hozzátette, végleges megoldást a teljes útburkolat felújítása jelentene. Ígérete szerint jövőre várhatóan uniós forrásból ez meg is történik.Sporthírek