Közlemény – Zárult a „Földes Ferenc Gimnázium természettudományos labor” projekt

Akt.:
Miskolc – Egy új, korszerű, a természettudományos tantárgyak oktatására alkalmas laboratórium kialakítását valósította meg Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulási Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Földes Ferenc Gimnázium természettudományos labor” című TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0060 jelű projekt keretében.

A projektet azzal a céllal indította Miskolc önkormányzata, hogy a kor oktatási kultúrájának és igényeinek megfelelő kísérleti laboratórium megépítésével segítse a diákok ismeretszerzését. „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban” projekt keretében a biológia, a fizika és a kémia tantárgyak alap- és emelt szintű oktatásához szükséges tartalmi és infrastrukturális fejlesztés valósult meg.

A 2013 májusában kezdődött, 331.976.800 Ft összköltségű fejlesztés során két, egyenként 18 fő befogadására alkalmas, korszerű kísérleti eszközökkel felszerelt laboratórium került kialakításra.

A program 15 partnerintézmény, miskolci és vidéki általános és középiskolák együttműködésével valósult meg, aminek köszönhetően közel 1800 diák vehet részt a természettudományos laboratóriumban tartott gyakorlati órákon. A Földes Ferenc Gimnázium laboratóriumainak szabad kapacitására további iskolák is jelentkezhetnek partnerintézménynek. A gimnáziummal kötött megállapodás után az iskolát felveszik a partnerek közé, és a majd itt dolgozó szaktanár is akkreditált képzést kap tőlük.

  • A projekt címe: „Földes Ferenc Gimnázium Természettudományos Labor”
  • Pályázati forrás: TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0060
  • A projekt elszámolható költsége: 331.976.800 Ft
  • Önrész: 0 Ft
  • Támogatás: 331.976.800 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%

A projekt az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

– Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –