Közlemény – Városgazda: Tavaszi munkák, rendezvényhelyszínek takarítása Miskolcon

Miskolc – Már február is lehetőséget adott tavaszi munkák elvégzésére a városban. Befejeződött a lombgereblyézés és a lomb elszállítása a közterületekről, sor kerülhetett gallyazásra, metszésre és a téli szóróanyag valamint por eltakarítása is folyamatos.

A tél folyamán is lehetőség volt a lehullott avar takarítására, így a lombgereblyézés, annak összegyűjtése és az összegyűjtött több száz tonna lomb elszállítása már megtörtént.

Fák sarjainak eltávolítása, egészségügyi gallyazása, valamint cserjeritkítások, metszések zajlottak, zajlanak jelenleg is a városban.

Várostakarítás

Naponta átlagosan a Városgazda 450 munkatársa gondoskodik a város tisztaságáról, most már elsősorban a március 15-ei ünnepségek helyszínein, ahol a szóróanyag és a téli por eltakarítását is elvégzik az utakról, járdákról. Ebben két seprőgép is besegít, a főutcát takarítja a kisebbik, míg a buszútvonalak és az ünnepségek helyszíneit a nagyobbik. Ezek a továbbiakban is a közösségi közlekedés útvonalait valamint a főutcát és a kerékpárutakat takarítják. Az ünnepségek helyszíneiről a téli szóróanyag-tárolók beszállításra kerülnek.

Ünnepi helyszínek

A nemzeti ünnep miskolci helyszínein és környezetükben található virágágyások, azaz az évelőágyak kapálása, gyomlálása és az évelők visszavágását március 15-éig befejezik a Városgazda munkatársai. Ezen a héten elkezdődött a nemzeti lobogók és zászlók kihelyezése is.

Március 15-e után a tavaszi takarítás részeként a város többi területéről is beszállításra kerül a téli szóróanyag-tároló.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding –
hirdetés


hirdet�s