Közlemény, válaszul a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelére

Miskolc – “A Független Diákparlament feltétlen támogatásáról biztosítja azon gimnáziumok tanulóit és tanárait, akik az oktatás válságos helyzetével kapcsolatban szólalnak fel” – olvasható a Független Diákparlament közleményében.

Fontos megemlíteni, hogy a levélben felvetett problémák nagy része szervezetünk őszi plenáris ülésének témáját képezték. Jelenlegi, nyolc bizottságunk közül az egyik kifejezetten a tantervvel foglalkozik, alternatívát próbál nyújtani mind a diákok és pedagógusok felé, és megértetni azt, hogy az óraszám növelésével és az oktatás szereplőinek terhelésével nem lehet jelentős eredményeket elérni. Tisztán látszik az, hogy a kaotikus állapotok és az uralkodó KLIK-rendszer rányomja bélyegét az oktatás minőségére, a tanárok életkedvére. A sikeres oktatás mindaddig elérhetetlen lesz, amíg az ezért felelő szerv nem vonja be az oktatás igazi szereplőit a döntéshozatali folyamatba, nem térképezi fel igazi helyzetüket, elnyomja őket.

Ezúton kérünk mindenkit, hogy akinek javaslata van a jelenlegi oktatási rendszerrel kapcsolatban, vagy csak leírná saját szemszögéből az iskolájában tapasztaltakat, az bátran keressen minket, hogy tavaszi javaslatcsomagunkba az ő problémái is bekerülhessenek.

Elérhetőségeink:
hirdetés


hirdet�s