Közlemény – Újra elérhető a Kis-Hunyad utcáról az Északi tehermentesítő

Miskolc – Egy-egy sávon újra járható a Dayka Gábor utca mindkét, a Kis-Hunyad utca és az Északi tehermentesítő irányából.

A MIVÍZ Kft. a Dayka Gábor utcán az Északi tehermentesítő és a Kis-Hunyad utca között továbbra is vezetékrekonstrukciós munkát végez, de a munkálatok előrehaladtával az útpályát mindkét irányban megnyitotta. Az ivóvíz szolgáltatás továbbra is zavartalan a környéken, viszont a további munkavégzés miatt a munkagödör nem került helyreállításra, mint ahogy a Dayka Gábor utca Hunyadi utca kereszteződésében lévő sem.

A két munkagödör között a MIVÍZ Kft. mintegy 250 méteren bontás nélkül fogja javítani az út alatt húzódó 600 mm átmérőjű ivóvíz fővezetéket. A Dayka Gábor utca alatt húzódó vezeték ezzel a bontás nélküli korszerű technológiával már mintegy 120 méteren megújult, de a munka során korábban nem észlelt hibák keletkeztek a vezeték másik szakaszán. A hibahely feltárása megtörtént – a Dayka-Hunyadi kereszteződésben – és jelenleg a javítás műszaki kivitelezését készítik elő. A javítás végeztével a Dayka Gábor utca alatt húzódó ivóvízvezeték teljes hosszában megújul, élettartamát tekintve hosszú távra biztosítva a biztonságos szolgáltatást.

A munkálatokkal várhatóan jövő hónap közepére készülnek el.

A munkálatok végéig kérjük szíves türelmüket, megértésüket.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető –