Sport

2012.12.20. 08:06

Adria Liga - Szolnoki győzelem a Novo Mesto ellen

Szolnok/Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - A Szolnoki Olaj hazai pályán óriási hajrában legyőzte a szlovén Novo Mesto együttesét a férfi kosárlabda Adria Liga 14. fordulójának szerdai mérkőzésén.

Szolnok/Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - A Szolnoki Olaj hazai pályán óriási hajrában legyőzte a szlovén Novo Mesto együttesét a férfi kosárlabda Adria Liga 14. fordulójának szerdai mérkőzésén.

Adria Liga, 14. forduló (a sorozat honlapja alapján):

Szolnoki Olaj-Novo Mesto (szlovén) 72-69 (17-26, 16-12, 13-17, 26-14)

-------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Báder 22, Simon, Sehovic 13-13

A három győzelemmel és tíz vereséggel sereghajtó, Adria Liga-újonc Szolnok az első percekben még tartotta a lépést ellenfelével, ám a szlovén együttes néhány védekezési hibát kihasználva hamar jelentős előnyre tett szert, s az első tíz perc után már kilenc ponttal vezetett.

A montenegrói Sead Sehovic és a csapatkapitány Báder Márton vezetésével aztán összeszedte magát a magyar csapat, s bár csupán négy ponttal, de többet szerzett a második negyedben, mint ellenfele, így a nagyszünetre öt pontra olvadt az 5/8-as mérleggel a 14 csapatos tabella 11. helyén álló Novo Mesto előnye.

A Tiszaligeti Csarnok 1200 nézője a folytatásban egy sokkal jobban játszó Szolnokot láthatott, a hazaiak a harmadik negyedben kettő pontra megközelítették riválisukat, a Novo Mesto azonban a játékrész végére felpörgött, így az utolsó felvonásnak ismét kilencpontos előnnyel vághatott neki.

Nenad Asceric együttese aztán fantasztikus hajrát nyitott, pedig a nyáron érkezett lett Ernests Kalve csupán egy sikeres dobást mutatott be. A többiek azonban - elsősorban Báder, Simon és Sehovic - remek megoldásokkal hozták egyre feljebb a hazai csapatot, amely a végső dudaszó előtt két perccel négypontos vezetésre tett szert. A magyar bajnok innen már nem veszítette el a mérkőzést, azaz megszerezte negyedik győzelmét az Adria Ligában.

A Szolnok szombaton a horvát Cibona Zagrebhez látogat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!