Közlemény – Tavaszi munkák Miskolcon

Miskolc – Megkezdődött a fűnyírás, folyamatos a virágágyások gyomlálása, a cserjefelületek gondozása, a faültetés és cserjepótlás, valamint a buszvonalak, a főutca és a kerékpárutak gépi és kézi takarítása is. Beköszöntött a tavasz, s ezzel a tavaszi munka időszaka is megkezdődött a városban.

A Városgazda munkatársai már a múlt héten megkezdték, ezen a héten pedig folytatták a fűnyírást a belvárosi zöld felületeken, lakótelepi részeken a Győri kapuban, Hejőcsabán, és egyes avasi részeken, valamint a Komlóstetőn. A fűnyírás után a kaszálékot összegyűjtik és elszállítják.

Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületet kell gondoznia a Városgazda munkatársainak. Ez több mint 400 focipályányi területet jelent: utak, utcák, járdák melletti zöld sávok, parkok és a társasházak környezetében található felületek.

E mellett megkezdődött a kétnyári virágágyak gyomlálása is. A belvárosban, Miskolc-Lillafüreden és Miskolctapolcán az árvácskák és hagymások kapálása, gyomlálása már megtörtént. Ezen a héten a cserjefelületek gondozását végzik az Uitz B. utcán, a Király utcán és a Szent Anna téren. A villamosmegállók peronlezáró szigeteinek gyomlálása, kapálása is folyamatos, mint ahogy a téli szóróanyag- és por összegyűjtése és elszállítása.

Takarítják az utakat is: a nagy DULEVO a buszvonalak gépi seprését, tisztítását végzi, míg a kis DULEVO a Széchenyi utca takarításán kívül a kerékpárutak tisztítja.

A tavaszi fatelepítéssel közel 200 darab, különböző fajú és fajtájú – többek között kőris, szil, hársfa – került kiültetésre, de pótolták a cserjéket is az alábbi helyszíneken: Komlóstető, Zrínyi u., Topiczer u., Bazártömb, Ifjúság u., Sütő János u., Bársony János u., Andor u., Kőporos u., Görgey u., a BÜKK Áruház előtti terület, Fábián kapu és Mátyás király utca.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding, Kommunikációs- és PR vezető –