Közlemény – Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Jobbik az ingyenes gettófelszámolásért

Akt.:
MTI Fotó: Vajda János
MTI Fotó: Vajda János - © Miskolc, 2014. június 16. A Jobbik aláírásgyűjtése a város nyomortelepeinek ingyenes felszámolásáért a miskolci Széchenyi utcában 2014. június 16-án.
Miskolc – Mindezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be Jakab Péter. A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta: pártja minden törvényes eszközt megragad azért, hogy megvalósítsa Miskolcon az ingyenes gettófelszámolást, és megakadályozza, hogy a Fidesz kétmilliókkal jutalmazza az önkormányzati lakások tönkretevőit.

Jakab Péter emlékeztetett: a város legutóbbi közgyűlésén Kriza Ákos önhatalmúlag levette napirendről a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát, így arról szavazni sem lehetett. „Az már kiderült, hogy Miskolc első embere hallani sem akar ingyenes telepfelszámolásról, ezért most a képviselőtársakhoz fordulunk” – mondta a politikus. Ahhoz ugyanis, hogy a Jobbik rendkívüli közgyűlést hívathasson össze, legalább nyolc képviselő támogatására van szükség, a jobbikosok azonban csak ketten vannak. Jakab Péter kiemelte: párthovatartozástól függetlenül várják legalább hat képviselő jelentkezését, hogy a testület még az első kétmilliók kifizetése előtt megtárgyalhassa és elfogadhassa a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát.

Azt szeretnék – tette hozzá –, ha a közgyűlés döntene arról: Miskolc az érpataki modell elvei alapján plusz anyagi ráfordítás nélkül a hatályos jogszabályokkal számolja fel a város 15 cigánytelepét. Mint mondta: elképzelésüket a miskolciak egyértelműen támogatják, ez látszik abból is, hogy a Jobbik aláírásgyűjtő ívét egy hét alatt több ezren írták alá.

– Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője –