Magyarország

2012.07.24. 19:37

A helyi választási bizottsághoz fordul az MSZP Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely, 2012. július 24., kedd (MTI) - Kifogással él az MSZP a hódmezővásárhelyi helyi választási bizottságnál egy szórólap miatt.

Hódmezővásárhely, 2012. július 24., kedd (MTI) - Kifogással él az MSZP a hódmezővásárhelyi helyi választási bizottságnál egy szórólap miatt.

Kis Andrea, az MSZP polgármesterjelöltje keddi hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, a várost olyan szórólapok "árasztották el" a hétvégén, amelyek a szocialista pártot és helyi munkáját kedvezőtlen színben tüntetik fel, emiatt fordulnak a választási bizottsághoz.

Hangsúlyozta: a "kiadó nélküli" szórólap üzenetei "kísértetiesen hasonlítanak" azokra a kijelentésekre, amelyeket azoktól a fideszesektől hallottak, akik megjelentek az MSZP múlt heti sajtótájékoztatóján.

A politikus a szórólap mondataiból néhányat kiemelve hangsúlyozta: a megjelentekkel ellentétben a szocialista kormányok nem akarták bezárni a kórházat, és a helyi laktanyában is nagyon sok fejlesztést hajtottak végre abban az időszakban, valamint a 47-es út jelentős része is akkor épült.

A sajtótájékoztatón részt vett Simon Gábor, az MSZP országos elnök-helyettese is, aki úgy fogalmazott: az "aljas kis szórólap" is azt bizonyítja, hogy Hódmezővásárhelyen változásra van szükség, és a vetélytársak félnek az MSZP-től. "Friss levegőre van szükség ebben a városban ahhoz, hogy ez a város megújulhasson, fejlődhessen" - mondta. A politikusok ezután vitába keveredtek a Fidesz helyi politikusaival, akik megjelentek a sajtótájékoztatón. A fideszesek azt firtatták, hogy mit keresnek a pártaktivisták a városban. A szocialisták erre válaszolva azt javasolták, hogy a polgármesterjelöltek tartsanak nyilvános vitát, amelyen minden kérdés megvitatható. Hódmezővásárhelyen szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-ától a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és ez a poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel. A Fidesz-KDNP jelöltje a városban tizennyolc éve önkormányzati képviselőként, tizenkét éve pedig alpolgármesterként dolgozó Almási István lesz. Az MSZP a párt önkormányzati képviselőjét, Kis Andreát, a Jobbik pedig Kovács Sándor vállalkozót indítja a posztért. Az LMP nem állít polgármesterjelöltet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!