Közlemény – Onga város polgármesterének válasza a Jobbik sajtótájékoztatójára

Onga – A képviselő úr most vette észre, hogy felnőtt – nyilatkozta dr. Madzin Tibor, Onga város polgármestere Hegedűs Edgár mai, rögtönzött sajtótájékoztatójával kapcsolatban.

Az ország egyik legifjabb városának hatodszor megválasztott polgármestere elmondta: Hegedűs Edgár új szereplő a helyi politikában. Ifjú kora nem menti fel a tájékozatlansága alól. Sajnálatos, hogy eddig nem nagyon figyelt szűkebb környezte történéseire. Most, hogy végre felnőtt és a településen élők bizalmának köszönhetően megszólalhat, felsőbb pártutasítást követve beszél kígyót-békát. Az általa sajtótájékoztatónak minősített megnyilvánulása világos bizonyíték arra, hogy a fiatalok számára a friss lendület mellett a körültekintés, az alapos tájékozódás is igen fontos feltétel lenne a hitelességhez.

A felvetett témákkal kapcsolatban a polgármester elmondta: az ország minden települése – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – decemberben tűzi napirendre a következő évi, önkormányzati döntési jogkörbe sorolt közüzemi szolgáltatások díjainak felülvizsgálatát. Ez a dolga a testületnek. Felelős gazdálkodást folytató településvezetés alaposan átgondolja, hogy hogyan, milyen eszközökkel tudja biztosítani a település működését. Mivel a működtetés költségei eddig minden évben emelkedtek, így a zajló gazdasági folyamatok tükrében minden évben szükséges felülvizsgálni az árakat és a díjakat. Most is ez történt. A polgármester egyébként megjegyezte, hogy a jó gazdálkodásnak köszönhetően a képviselő által kifogásolt díjak az elmúlt három esztendőben nem emelkedtek. A most elfogadott, közelítőleg 5%-os kiigazítás messze elmarad az utóbbi években történt áremelkedések mértékétől. Szívesen adnánk ingyen mindenkinek mindent, de egyelőre még izgatottan várjuk a tisztelt képviselő úr fennen hangoztatott, erre a problémára megoldást nyújtó gazdasági programját.

Dr. Madzin Tibor végül sajtótájékoztató mellőzésével ajánlja fel Hegedűs Edgár képviselő úrnak azonnali segítségét, hogy a számára még nehezen értelmezhető események hátteréről, szakmai, közgazdasági indokairól részletes tájékoztatást nyújtson.

A polgármester végül örömét fejezte ki, hogy a 2014. december 3-án született döntés óta eltelt 15 nap elég volt ahhoz, hogy felkeltse a képviselő úr érdeklődését a zajló események iránt.

– Dr. Madzin Tibor, Onga Város polgármestere –


Közlemény – A Jobbik nemet mond a díjemelésekre Ongán

Onga – A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a város nemrég megválasztott képviselő-testületének többsége, Madzin Tibor polgármester javaslatára díjemelésekkel kezdte meg a munkát, ezzel is növelve a lakosság anyagi terheit. tovább »