Közlemény – NAV: Bírósági eljárási illeték fizetése önadózással

Miskolc – Év elejétől önadózással, a BION nyomtatványon elektronikusan is be lehet fizetni a bírósági eljárási illetéket.

Ha a keresetindítási határidő legalább 31 nap és a bírósági eljárás kezdeményezésekor az illeték összege az 500 000 forintot meghaladja, nincs más tennivaló, mint letölteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról az említett nyomtatványt és elektronikusan visszaküldeni. Az illetéket legkésőbb a bevallás benyújtását követő munkanapon kell megfizetni a 312-es NAV Elektronikus bírósági eljárási illeték bevételi számlára.

Fontos, hogy mindig be kell küldeni a bevallást is, nem elég csak az eljárási illetéket megfizetni, mert olyankor a NAV az összeget túlfizetésként tartja nyilván.

Ha az adózónak a folyószámláján nincs 5 000 forintot meghaladó tartozása, a bevallás benyújtását követően a NAV igazolja az eljárási illeték megfizetését mind a felperesnek, mind az eljáró bíróságnak.

– dr. Körtvélyesi Zsuzsanna, Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferens, főosztályvezető –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s