Közlemény – MVK: Valós utazási igényekhez új járatok

Akt.:
2015 június 15-től változik az MVK menetrendje
2015 június 15-től változik az MVK menetrendje - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – Június 15-től nyári üzemmódba kapcsol az MVK Zrt., így az iskolaszünetre érvényes menetrend lép életbe.

A változással a valós utazási igényeknek megfelelően kerülnek bevezetésre új és régi-új járatok, míg a kihasználatlan járatok esetében csökkentettük azok számát. A miskolci buszok és villamosok a tavaly nyári menetrendhez hasonlóan közlekednek majd, az utasok által kért módosításokkal, amelyekkel összességében megújította menetrendi kínálatát az MVK Zrt. A menetrenddel kapcsolatosan megtartott lakossági fórumokon a VEKE miskolci képviselője is jelen volt minden alkalommal, azon javaslatot nem tett, kifogást nem emelt.

Nyári menetrendi változások 2015. június 15-től

1. Változások az autóbusz-közlekedésben

Az autóbusz-közlekedésben főleg az ez év tavaszán megtartott lakossági fórumokon elhangzott igények, utasok által tett észrevételek alapján, a valós utazási igényekhez igazodva vezet be változásokat az MVK Zrt. június 15-től.

54-es jelzéssel új viszonylat indul Felső-Majláth és Repülőtér végállomás között, így a város nyugati végéből is elérhető közvetlenül a Megyei Kórház is, amely főleg az egészségügyi ellátásra érkezőknek jelent nagy segítséget, de a végállomásnál lévő ipari park eléréshez is többletszolgáltatást jelent. Az 54-es viszonylat útvonala Felső-Majláth – Petőfi tér szakaszon az 1-es, a Petőfi tér – Repülőtér végállomás között a 14-es autóbuszéval azonos.

Lakossági kérésre több 3-as járat az Auchan Pesti úti áruház érintésével közlekedik hétfőtől szombatig, megkönnyítve ezzel a Martinkertvárosban és Miskolc-Szirmán élők bevásárlását. A 3A-s viszonylat nyártól egy megállóval tovább, a Berzsenyi Dániel utcáig közlekedik.

Hejőcsaba városrész közlekedését érinti, hogy 14-14H-s viszonylatokat összevonjuk, ezért a 14H-s helyett nyártól 14-es jelzéssel közlekednek autóbuszok a Hejő-park végállomásig. Változás továbbá, hogy a Hejő-park felé minden járat a Farkas Antal utca megállóhely érintésével közlekedik, míg a belváros irányába a Hejő-park végállomásról indulva a Sütő János u. megállóhely kimarad és minden 14-es autóbuszjárat a Cementgyár megállóhelyet használja. Utasaink kérésére lesznek olyan járatok is – ezek 14Y jelzést kapnak –, amelyek a Búza tér érintésével közlekednek. A Repülőtérről induló és Búza tér érintésével közlekedő járatokat a Petőfi tér megállóhely helyett az 1-es buszok Szeles u. megállóhelyén lehet igénybe venni.

Szintén utasaink kérésére a Bodótető és a Vologda városrész könnyebb elérése érdekében visszaállítottuk a 34-es járatot, amely minden nap közlekedik, ezzel párhuzamosan a 38B-s járat megszűnik.

1A-s autóbusz viszonylatát kiváltja a sűrűbben közlekedő 1-es villamos és az 1-es autóbusz. A Selyemréti városrész jobb kiszolgálása érdekében az 1-es autóbuszok nyártól a Selyemrét megállóhely érintésével közlekednek.

Az Avasra közlekedő járatok esetében a lakossági fórumokon elhangzott számos kérést megvalósítottunk, így:

 • Az Avas kilátótól a 2-es ütemen át közlekedő új járatok indulnak:
  – 30-as jelzéssel a Tiszai pályaudvar – Avas kilátó között,
  – a 35R számjelzéssel az Avas kilátó és a Repülőtér között, a 35É-s autóbuszokat kiváltva
 • Meghosszabbodott útvonalon az Avas városközponton át az Avas kilátóig közlekedik:
  – a 31-es autóbusz, amely így a Tiszai pályaudvar – Avas városközpont – Avas kilátó útvonalon jár. Az útvonalváltozás miatt nyártól a 31-es járat kiváltja a 31Y járatot.
  – A 34-es autóbusz minden nap az Avas kilátó és Bodótető között közlekedik. A 34-es útvonalváltozása miatt a nagyrészt párhuzamos útvonalú 32-es viszonylat fordulószáma csökken.
 • A Tampere városrész ellátása megváltozik, nyártól a Búza térről induló új 28-as járattal lesz elérhető.
 • A 38-as járat útvonala a nyári menetrendtől lerövidül az Avas kilátó – Malomszög utca útvonalra.

2. Változás a villamosközlekedésben

A 0-ás villamos szerepét nyártól a mindennap közlekedő 2-es villamos veszi át. A 2-es és 1-es villamos fordulóinak számát a valós utazási igényekhez igazítva határoztuk meg. Szombatonként és vasárnapi napokon a Vasgyárba való eljutás továbbra is lehetséges villamosbérlettel az Újgyőri főtérről induló, Vasgyár érintésével közlekedő valamennyi buszjárat (9, 19, 21, 29, 67-és 68-as) igénybevételével.

Észrevételeiket és szolgáltatásfejlesztő javaslataikat ezzel együtt továbbra is várjuk a Közönségszolgálati irodában a (46) 504-810-es telefonszámon, e-mailben az iroda@mvkzrt.hu címen, illetve interneten a www.mvkzrt.hu/kozonsegszolgalat menüpontban.

A bevezetett új szolgáltatásokat a meglévőekkel együtt továbbra is elemezzük, a tapasztalatokat és javaslatokat megvizsgáljuk, hogy folyamatosan és naprakészen tudjunk megfelelni a valós utazási igényeknek.

A menetrendkönyv letölthető az MVK Zrt. honlapjáról.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –


MVK: Közlekedés a nyári menetrendváltás hajnali óráiban

Miskolc – Június 15-én, hétfőn kora hajnalban a nyári menetrendváltáshoz kapcsolódóan a 14-es, 14H-s, 20-as, 35É-s, 35R-es és az éjszakai 1YÉ, 1É és 20G járatok indulása az alábbiak szerint alakul. tovább »

MVK: Újdonság a menetrendben: napszakonkénti eljutási idő

Miskolc – Az MVK Zrt. megállóhelyein kihelyezett menetrendek az adott járatnak a megállóhelyről történő indulási idejét mutatják, vagyis nem kell számolni, mikor ér oda a busz. A tavalyi sikeres bevezetése kiváltotta a korábbi gyakorlatot, amikor a busz vagy villamos végállomási indulási idejéhez kellett hozzáadni az adott járat megállóhelyre való érkezésének idejét. Ezt a kis matekozást váltotta ki a megállóhelyi menetrend, ahol első „ránézésre” leolvasható az adott megállóból való indulási idő. tovább »