Közlemény – MVK: nyáron is bővülő szolgáltatás

MVK: nyáron is bővülő szolgáltatás
MVK: nyáron is bővülő szolgáltatás - © Fotó: facebook.com/mvkzrt
Miskolc – Június 16-tól nyári üzemmódba kapcsol az MVK Zrt., az iskolaszünetre érvényes menetrend lép életbe, vagyis a tavaly nyári menetrendhez hasonlóan közlekednek majd a miskolci buszok és villamosok kisebb-nagyobb, az utasok által kért módosításokkal. Ilyen a 38-as nyári működtetése, de ilyen a 0-as villamos és az „újra a régi” 31-es járat is.

Garantált átszállás, összehangolt közlekedés nyáron is

A 2014-es nyári menetrend összeállítása során számos észrevételt vettek figyelembe, amelyekkel a hajnali és késő esti, ritka követési időközű időszakokban biztosítanak újabb, garantált átszállási lehetőségeket. Több helyen elég volt néhány perccel korrigálni az indulási időket, hogy meglegyen az összhang, pl.: munkanap délelőtt a Búza térre 20 percenként érkező 3-3A-4-es járat az onnan 20 percenként induló 2-es és 7-es, és 40 percenként induló 11-es járattal került összhangba, vagyis garantált a csatlakozás.

A menetrendben zöld, illetve kék háttérrel jelölt járatok száma is jelentősen nőtt, ezek is garantált MVK-s, illetve MÁV-os csatlakozások.

Idén nyáron a Miskolc Plaza elnevezésű megállóhely visszakapja a Szeles utca nevet.

További információ a bérletpénztárakban kihelyezett tájékoztatókon, menetrendkönyvben, az MVK honlapján és Facebook oldalán.

Nyáron is a Hideg soron

Április 14-től közlekedik meghosszabbított útvonalon a 38-as járat, amely így bekapcsolta a Hideg sort a város közösségi közlekedésébe, gyorsabb eljutást biztosítva az Avas kilátó felől a belváros nyugati részébe. A 38-as busz kihasználtságát vizsgálva kiderült, az iskolába járás mellett a munkába járok is szeretik, használják, így a nyári menetrendben is marad a járat.

Nullás villamos

Június 16-tól ismét többet ad az MVK. Hosszú szünet után újra visszatér, a járat száma miatt országos szinten is kuriózumnak számító 0-ás villamos, amely szombaton 6 és 13 óra között fogja segíteni a Vasgyári városrészben élők közlekedését, különös tekintettel az Újgyőri piac elérésére.

31-es busz: újra a régi

A miskolciak többsége, de a Tiszai pályaudvar, Népkert és környéke valamint az Avas kilátó között közlekedők biztosan nosztalgiával gondolnak a 31-es busz 2007 előtti útvonalára. Azóta is sokszor felmerült a visszaállítás gondolata, amely most az utasok kérésével összhangban, a városvezetés támogatásával teljesít az MVK Zrt. Így június 16-tól óránként az Avas Kilátó végállomásról ismét átszállás nélkül lehet eljutni az SZTK Rendelőintézetig, illetve a Tiszai pályaudvarra. Az elmúlt évek utasszám vizsgálata és a közlekedési vállalathoz beérkezett igényeket figyelembe véve a nyári menetrendben óránként tehát egy járat közlekedik majd az Avas kilátó – SZTK – Tiszai útvonalon 31 Y jelzéssel. Tehát: 31 Y, óránként az Avas kilátótól az Avas városközponton át a Tiszai pályaudvarig.

Ez tulajdonképpen a meglévő 31-es járat útvonalának óránkénti meghosszabbítását jelenti, a kérések alapján számos utas közlekedését segítve, hiszen az Avas városrész nagy részéből így közvetlenül elérhető lesz a Tiszai pályaudvar, de újra elérhetővé válik az SZTK is, amely főleg a nyugdíjas utasoknak nagy segítség.

Észrevételeiket és szolgáltatásfejlesztő javaslataikat továbbra is várjuk a Közönségszolgálati irodában a (46) 504-810-es telefonszámon, e-mailben az iroda@mvkzrt.hu címen, illetve interneten a www.mvkzrt.hu/kozonsegszolgalat menüpontban.

Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –