Közlemény – MVK az autómentes napon, szeptember 22-én

Akt.:
MVK az autómentes napon, szeptember 22-én
MVK az autómentes napon, szeptember 22-én
Miskolc – Ingyen utazás forgalmival, nosztalgia és veterán járatok közlekednek külön menetrend szerint, CNG (sűrített földgáz üzemű) busz bemutató és a kihagyhatatlan buszhúzó verseny. Várunk minden kedves érdeklődőt szeptember 22-én az Erzsébet téren és környékén!

Szeptember 22-én az Autómentes nap programjai az Erzsébet téren és környékén kerülnek megrendezésre.

Hétfőn ingyenes az utazás forgalmi engedéllyel

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. minden viszonylaton ingyenes utazást biztosít a járművein az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára. Ez azt jelenti, hogy egy alkalommal legfeljebb 2 fő felnőtt és 2 fő gyermek utazhat ingyen az érvényes forgalmi engedély felmutatásával.

Közlekednek a nosztalgia és veterán járatok

Az autómentes napon az MVK Zrt. közlekedteti a veterán és nosztalgia járatokat: az Ikarus 31-es és 620-as autóbuszokat, illetve a a 100-as és 151-es pályaszámú FVV villamosokat külön menetrend alapján. Ráadásként a felújított 300-as Lohner C3-as pótkocsi is útnak indul a 185-ös SGP szerelvénnyel! A veterán és nosztalgia járműveket érvényes utazási okmányokkal, illetve forgalmi engedéllyel lehet igénybe venni hétfőn.

veteran-jarmuvek-menetrendje

A nosztalgia járatok az alábbiak szerint közlekednek:

  • Reggel 6 órától 12 óráig:
    a 100-as pályaszámú nosztalgia szerelvény 2-es villamosként a Tiszai pályaudvar és a Vasgyár között, az Ikarus 31-es a 14-es autóbusz vonalán, a Repülőtér és a Farkas Antal utca között fog közlekedni.
  • Déltől 18 óráig:
    a 151-es pályaszámú FVV villamos a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között, az Ikarus 620-as az 1-es autóbusz vonalán jár majd.
  • Az SGP villamos a pótkocsival egész nap közlekedik majd.

Az autómentes napon az MVK Zrt. további programjai:

  • 10:30-12:30 Buszhúzó verseny
  • 10:00-15:00 CNG (sűrített földgáz üzemű) autóbusz bemutatása, a jármű mellett ügyességi versenyek és tesztek MVK-s nyereményekért

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk programjainkra!

Forgalomlassítás 17.00-től kb. 17.50-ig:

A Criticall Mass kerékpáros felvonulás miatt az alábbi útvonalon közlekedő járműveink pár perces késéssel fognak közlekedni, emiatt szíves megértésüket kérjük. A felvonuló kerékpárosokat elöl és hátul rendőrségi autó fogja kísérni.

A felvonulás útvonala:

Miskolc, Generáli Sportcsarnok – Görgey A. u. – Mindszenti tér – Papszer utca – Kálvin János utca – Petőfi Sándor utca – Dayka Gábor utca – Vologda utca – Fazekas utca – Jókai Mór utca – Szeles utca – Ady Endre utca – Zsolcai kapu – Soltész Nagy Kálmán utca – Szilágyi Dezső utca – Tapolcai elágazás – Csabai kapu – Görgey A. utca – Generáli Sportcsarnok.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –