Közlemény – MVK a kerékpáros családi napon

Miskolc – Holttér bemutatóval, veterán buszos utazással, ingyenes kerékpárszállítással és ajándékcsomagokkal készül a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a szombati kerékpáros családi napra.

Veterán busszal a családi napra

A kerékpáros napra különjáratként közlekedik az MVK Zrt. Ikarus 31 típusú legendás oldtimer autóbusza. A különjárat az Újgyőri főtér – Szinvapark, a Kassai utca – Szinvapark és az Avas városközpont – Szinvapark útvonalon közlekedik a csatolt menetrend szerint. A különjáratok igénybe vétele díjmentes, de visszaútra a nosztalgia autóbuszt csak a családi kerékpáros napon az MVK Zrt. standjánál kiadott kártyával lehet igénybe venni.

Ingyenes kerékpárszállítás szombaton a Skoda villamosokon

A családi nap alkalmából az új, Škoda típusú villamosokon a kerékpárszállítás csak most szombaton ingyenes lesz, ez azt jelenti, hogy személyenként 1 darab kerékpár szállítása díjmentes, viszont a kerékpárosnak érvényes jeggyel, vagy bérlettel rendelkeznie kell. A díjmentes szállítás lehetősége április 25-én üzemkezdettől üzemzárásig tart és hangsúlyozzuk, hogy a villamoson a babakocsik, kerekesszékek a kerékpárokkal szemben elsőbbséget élveznek. Járművenként maximum 2-2 kerékpárt lehet biztonsági övvel rögzítve szállítani.

Holttér bemutató

A Szinvaparkban 11 és 15 óra között az MVK Zrt. egy autóbusszal a hátsó parkolóban azt demonstrálja az érdeklődőknek, hogy a járművezető mit lát a járműből, hol és mekkora a holttér közlekedés közben, mire érdemes vigyázni, ha kerékpárral közelítünk meg egy ilyen nagy járművet.

Ajándékcsomag sorsolás

Az MVK standjánál a kérdőívet helyesen kitöltők között három ajándékcsomag talál majd gazdára, a sorsolásra 12,13 és 14 órakor kerül sor.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –