Közlemény – MVK: 25 Skoda az utasoké

Akt.:
25 Skoda az utasoké
25 Skoda az utasoké - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – Újabb öt Skoda villamos áll forgalomba január 27-én, így már összesen 25 új, alacsonypadlós, modern villamos szállítja az utasokat a városban.

A most forgalomba álló villamosok már fel vannak szerelve azzal a fedélzeti számítógéppel is, amely percre pontosan meg tudja határozni a jármű helyzetét, ezáltal percre pontos forgalmi tájékoztatást nyújt az utazóközönség számára a megállóhelyi kijelzőkön, az internetes útvonaltervezőben (mvkzrt.hu/valosidoben) és a TransIT menetrend: MVK Zrt. nevű android mobilalkalmazásban is.

Ez a fedélzeti számítógép képes arra is, hogy „előnyben részesítse” a szerelvényt egy un. intelligens fázissorrend módosítással. Ez azt jelenti, hogy a rendszer elengedi a villamost úgy, hogy a gyalog vagy személyautóval közlekedők részére a jelzőlámpa pirosra vált, a villamos pedig „előnyben részesül”, zöld utat kap. Ezt a villamosvonal mentén 16 jelzőlámpás kereszteződésben tudja biztosítani a rendszer a járműveknek.

Háttér

A pályaépítés és a megállók megújulása után a forgalomba álló új villamosok jelképezik a Zöld Nyíl Projekt, Miskolc város és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. közös sikerét. Tavaly, december 22-én érkezett meg a 31. Skoda szerelvény, így idén tavasszal, amint az összes új villamos forgalomba áll, az MVK villamosflottája teljesen megújul.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –