Közlemény – MSZP: Ne merjék fizetőssé tenni a miskolci elkerülőt!

Miskolc – A szocialista kormányzat adta át 2004-ben az M30-as gyorsforgalmi utat, amely az M3-as autópályát köti össze Miskolccal. Megépült a várost elkerülő félkörgyűrű is, így, ha valaki például Budapest felől Kassa irányába tart, vagy fordítva, már nem kell áthajtania a belvároson. A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökkent az átmenő forgalom, a miskolci utak leterheltsége. A gyorsforgalmi útszakasz használata jelenleg díjmentes.

Ki tudja meddig. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztályának közleménye szerint ugyanis megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Mi a garancia arra, hogy – ismerve a fideszes törvénygyár módszereit – ripsz-ropsz, holnapután nem teszik-e fizetőssé például az M30-as Miskolcot elkerülő útszakaszát is? Egyeztetett-e a kormányzat ilyesmiről a miskolci városvezetéssel, vagy a megyei közgyűlés elnökével?

Jó lenne tudni a terveikről, mert azt már most kijelenthetjük: ilyesmi elfogadhatatlan lenne a miskolciak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő emberek számára.

Ha az állítólag jobban teljesítő Magyarországnak ennyire nincs pénze, akkor ne a népet adóztassák agyon, inkább fogják vissza az eszement kormányzati költekezéseket. Kezdhetik mindjárt a várba költözés lefújásával, az így megspórolt 200 milliárdnak biztosan lenne jobb helye is, például az egészségügyben, vagy az oktatásban.

– Az MSZP miskolci szervezete –