Ózd hírei

2016.02.24. 14:13

Ösztönzés jó tanulásra (is) Ózdon

Ózd - Új támogatási rendszert vezethet be az ózdi önkormányzat a helyi lakosság körében.

Ózd - Új támogatási rendszert vezethet be az ózdi önkormányzat a helyi lakosság körében. Amennyiben a képviselő-testület elfogadja a tervezett előterjesztést, az első gyerek megszületése után 300 ezer forint család­alapítást segítő támogatásban részesülhetnek a helyiek. A folyósítás feltétele a szülők huszadik életévének betöltése, hogy egyikük legalább egy éve már a városban éljen, és minimum az egyik szülőnek 380 napja legyen érvényes társadalombiztosítása.

A házasság nem feltétel, a támogatáshoz elég az élettársi kapcsolat fenntartása.

A középiskolásokat is ösztönözné a város a tanulmányuk utolsó három évében: a kiemelkedően jól teljesítők legfeljebb 20 ezer forintos támogatását minden év szeptemberében lehetne igényelni, és a tanév folyamán végig járna. Kitétel, hogy az iskolásnak nem lehet igazolatlan hiányzása, és neki, valamint a szülőknek is ózdi lakosnak kell lennie.

Az érettségizőket is jutalmaznák, akik minden tantárgyból jelesre vizsgáznak 50 ezer forint egyszeri támogatásban részesülnének. A testület csütörtökön dönt az előterjesztésről.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!