Helyi közélet

2017.08.22. 11:00

A Hatoslottó történetének 5. legnagyobb nyereményét vitték el az ünnepi hétvégén

Budapest – 12 hét halmozódás után ismét gazdára talált a Hatoslottó főnyereménye.

Budapest – 12 hét halmozódás után ismét gazdára talált a Hatoslottó főnyereménye. A 33. héten megtartott sorsoláson a 2, 22, 23, 30, 43, 45 számokat megjátszó szelvény tulajdonosa a Hatoslottó történetének 5. legnagyobb főnyereményével, 1,043 milliárd forinttal gazdagodott. A Hatoslottó legnagyobb főnyereményét 2008-ban, 28 hét halmozódás után a 11, 18, 26, 42, 43, 45 nyerőszámokkal ütötte meg egy szerencsés játékos, aki akkor 2,958 milliárd forintot nyert.

A Hatoslottó második legnagyobb főnyereménye tavaly született meg, akkor 16 hétnyi halmozódás után 1,571 milliárd forinttal lett gazdagabb a szerencsés nyertes. Idén a mostanit megelőzően két alkalommal volt hattalálatos a Hatoslottón, egyszer 77, majd azt követően 237 millió forintnak örülhettek Fortuna kegyeltjei. De a tavalyi esztendő is a nyertesek éve volt: 2016-ban ugyanis a Hatoslottón tizenhat telitalálat született 44 millió és 845 millió forint közötti főnyereményekkel!

A mostani nyertesnek a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2017. november 18-ig kell jelentkeznie a nyereményéért. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetén a lottótársaság egy külön telefonszámot tart fenn a nyertes jelentkezésének céljából, ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. Ez a telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán és minden értékesítőhelyen is megtalálható. Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a nyertes szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása a lottótársaság által meghatározott helyen és időben.

Általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, addig az meglehetősen ritka, hogy a több százmillió forint feletti nyereményekért ne jelentkezne tulajdonosuk. Bár előfordult már ilyen eset is: a Hatoslottón néhány éve például 214 millió forintért nem jelentkezett egy nyertes. Az ilyen át nem vett nyeremények egy olyan elkülönített alapba kerülnek, mely a rendszeresen szervezett különsorsolásos akciók finanszírozására szolgál: azaz, azok a pénznyeremények is, melyekért nem jelentkezik jogos tulajdonosuk végül szintén a hazai játékosokat gazdagíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában