Közlemény – MSZP: Miskolci cégekkel dolgoztasson a város!

Miskolc – A jövőben elsősorban miskolci vállalkozásokat hívjanak meg a miskolci önkormányzat vagy a város cégei által kiírt meghívásos közbeszerzési pályázatokra. Ezt javasolja az MSZP-DK-Együtt-Miskolc Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati frakciója annak kapcsán, hogy kedden a városgazdálkodási és -üzemeltetési bizottság egy budapesti céget bízott meg a Zöld Nyíl projekt könyvvizsgálói tevékenységének ellátásával.

Minderről dr. Simon Gábor frakcióvezető és dr. Tompa Sándor önkormányzati képviselő beszélt szerdán.

Elmondták: a csúszásban lévő Zöld Nyíl Villamosfejlesztési Projekt könyvvizsgálatával megbízott cég szerződése 2,5 évvel ezelőtt megszűnt. Azóta nem sikerült új társaságot megbízni a feladattal, igaz, az illetékesek erre eddig kísérletet sem tettek. A fideszes városvezetés nemrégiben kapott csak észbe, a feladat ellátására meghívásos közbeszerzési pályázatot hirdettek. Erre három céget hívtak meg, két budapesti, illetve egy veszprémi könyvvizsgálót. Az önkormányzati bizottság keddi ülésén az egyik budapesti cég mellett döntött a fideszes többség, arra hivatkozva, hogy a bíráló bizottság is őket javasolta. Azt, hogy kik, milyen alapon lettek tagjai a bíráló bizottságnak, egyáltalán, miskolciak-e azok az emberek, nem kaptak választ az ellenzéki képviselők.

Az eljárással semmiképpen sem ért egyet a baloldali frakció, tiltakoznak is ellene. Azt javasolják, hogy a jövőben inkább nyílt közbeszerzési pályázatot hirdessenek a miskolci beruházások elvégzésére. Ha valami miatt mégis meghívásos közbeszerzést akar a város, vagy Miskolc valamelyik cége, akkor elsősorban miskolci vállalkozásoktól kérjenek ajánlatokat, ezzel is segítve a helyi gazdasági társaságokat, a munkahelyek megőrzését, a munkahelyteremtést.

– Az MSZP miskolci szervezete –